Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021

Κικίλιας: Εμπιστευόμαστε τον EMA, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca


 Ξεκάθαρος ότι η χώρα θα ακολουθήσει τις αποφάσεις του ΕΜΑ σε ότι αφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Από την αρχή της διαδικασίας των εμβολιασμών εμπιστευόμαστε έναν θεσμό, τον EMA, που έχει δώσει αδειοδοτήσεις, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες», είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε πως «εδώ στη χώρα μας έχουμε κάνει 172.000 εμβολιασμούς με αυτό το εμβόλιο χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Θα πρέπει να προσμετράμε τα επιστημονικά δεδομένα σεβόμαστε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Μέχρι να πει ο EMA κάτι άλλο εμβολιαζόμαστε με όλα τα εμβόλια που έχει εγκρίνει η Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται ότι ο EMA έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής ασφαλείας του την προσεχή Πέμπτη.

Ωστόσο, σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) επισημαίνει ότι αν και η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με την πιθανή συμβολή του εμβολίου της AstraΖeneca στη δημιουργία θρόμβων συνεχίζεται, «ο ΕΜΑ επαναδιατυπώνει την πεποίθηση ότι τα οφέλη που προσφέρει το εμβόλιο στην πρόληψη της COVID-19 και στην αποτροπή νοσηλειών και θανάτων υπερτερούν του κινδύνου των παρενεργειών του». Σήμερα συνεδριάζει και ο ΠΟΥ.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Nα σημειωθεί ότι σειρά χωρών έχει σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca μετά τα περιστατικά θρομβόσεων που εμφανίστηκαν σε άτομα που προηγουμένως είχαν λάβει το εν λόγω εμβόλιο, χωρίς ωστόσο, να έχει προκύψει κάποια σύνδεση προς το παρόν.Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις