Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

videos - Κόλαση σε Ολλανδία-Γερμανία: Δυνάμεις ασφαλείας ξυλοκοπούν ανηλεώς πολίτες που διαμαρτύρονται στο lockdown - Μαζικές συγκεντρώσεις κατά του lockdown σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις


 Κόλαση στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στη Χάγη, εκεί που πολίτες συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για το lockdown, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας τους ξυλοκόπησαν ανηλεώς. 

Στη Χάγη, λοιπόν χθες, 14 Μαρτίου, εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν μαζικά κατά της επέκτασης των περιορισμών καραντίνας, και η αστυνομία χρησιμοποίησε όχι μόνο κανόνια νερού και γκλομπς, αλλά και σκύλους για να διαλύσει τη δράση.

Μια γυναίκα σπρώχτηκε και χτυπήθηκε από αστυνομικό όχημα. Μερικοί αστυνομικοί χτύπησαν επίσης έναν διαδηλωτή αρκετές φορές στο κεφάλι με ένα γκλομπ, αφού είχε ήδη ξαπλωθεί στο έδαφος και υπό περιορισμό από ένα σκυλί της αστυνομίας. Ο θυμός για την αστυνομική δράση είναι ιδιαίτερα μεγάλος στα κοινωνικά μέσα.

Η διαδήλωση είχε λάβει άδεια για έως και 200 ​​συμμετέχοντες. Αλλά συγκεντρώθηκαν πολλοί περισσότεροι.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο: 



Ξέφυγε η κατάσταση στη Γερμανία 

Στην Δρέσδη της Γερμανίας διοργανώθηκε, το Σαββατοκύριακο, διαδήλωση μεγάλης κλίμακας κατά των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας.

Η αστυνομία έκανε λόγο στο Twitter για «δυναμική κατάσταση» και ανακοίνωσε ότι ανοίγονται πολλά κανόνια νερού για την προστασία του κοντινού κέντρου εμβολιασμού.

Μάλιστα οι αξιωματικοί της Σαξονίας, όπου ανήκει η Δρέσδη, υποστηρίχθηκαν από αστυνομικούς από την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, καθώς το πλήθος ήταν μεγάλο.

Την ώρα που οι αστυνομικοί είχαν βάλει κάτω πολίτη για να τον συλλάβουν, ομάδα πολιτών τους επιτέθηκε σε μία πρωτοφανή εικόνα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην παλιά αγορά της Δρέσδης. Αρκετές αστυνομικές δυνάμεις από την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία φαίνεται να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν μια αλυσίδα για να αποτρέψουν όσους συμμετέχουν στην διαδήλωση και να αποχωρήσουν.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε και όλο και περισσότεροι διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αστυνομία. Ένας αξιωματικός δέχεται κλωτσιά από έναν άντρα και περικυκλώνεται. Ένας άλλος τον κλωτσά στο πλάι, ενώ αστυνομικός ρίχνει μπουνιά σε πολίτη.

Οι πολίτες επιτέθηκαν και έριξαν στο έδαφος αστυνομικό, με τους υπολοίπους να τα έχουν χαμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δώδεκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν. 

«Κλιμακώνεται (η σύγκρουση)», ακούγεται να λέει μια φωνή μέσα στο βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις