Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

''Κυκλώνει'' την Ουκρανία η Ρωσία: Σε πολεμική ετοιμότητα υποβρύχια στην Αζοφική Θάλασσα


 Από Λευκορωσία και Αζωφική θάλασσα θα έρθουν τρομερά ρωσικά χτυπήματα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους Τούρκους.

ΟΡώσος πρόεδρος φαίνεται ότι “κλείδωσε” την Α.Ουκρανία από το βορρά, με πολυήμερες “ασκήσεις” επίλεκτης δύναμης αλεξιπτωτιστών και από το νότο, με 8 υποβρύχια με πυραύλους Kalibr από την Αζοφική θάλασσα.

Η ρωσική κίνηση “δαγκάνας” έχει θέσει στο στόχαστρο της σενάρια επέμβασης Ρώσων αλεξιπτωτιστών μετά από καταιγισμό  πυραύλων Kalibr στα σημεία που βρίσκονται για παράδειγμα τουρκικά drone και μονάδες αρμάτων μάχης των Ουκρανών.  

Σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ουκρανίας, αλλά και στην προσωπική σελίδα Facebook του αναπληρωτή επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Λουγκάνσκ, δημοσιεύθηκαν σήμερα εντυπωσιακές πληροφορίες.

“Το θέμα είναι ότι στη Θάλασσα του Αζόφ, επί του παρόντος βρίσκονται πανίσχυρα ρωσικά υποβρύχια από τα πιο σύγχρονα μοντέλα”, αναφέρουν οι πηγές.

Ουκρανοί και ξένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες όπλων, κατάφεραν ακόμη και να αναφέρουν τον ακριβή αριθμό των ρωσικών υποβρυχίων, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν ακριβώς οκτώ από αυτά.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσιογράφους, η Ρωσία, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, προετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Επιπλέον, 80.000 Ρώσοι στρατιώτες, 1.400 ρωσικά συστήματα πυροβολικού και πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, 900 άρματα μάχης, 500 αεροσκάφη και 300 ελικόπτερα βρίσκονται πανέτοιμα στα σύνορα με την Ουκρανία.

Περίπου 200 αλεξιπτωτιστές της επίλεκτης αερομεταφερόμενης  μεραρχίας του Pskov έφτασαν στη Λευκορωσία για κοινές ασκήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 27 Μαρτίου, ανέφερε η υπηρεσία τύπου του υπουργείου άμυνας της Λευκορωσίας.

Έτσι, τις επόμενες δύο εβδομάδες, το 234ο Αερομεταφερόμενο Σύνταγμα Pskov, με το 76ο τμήμα των αερομεταφερόμενων φρουρών, μαζί με την 103η αεροπορική διοίκηση του Vitebsk, θα ενισχύσει τους φόβους της Ουκρανίας, “ακόμα και για επικείμενη εισβολή "των Ρώσων".

Δεν κάνει πίσω η Μόσχα στην Ουκρανία, αν και δεν θέλει αναμέτρηση αυτήν ειδικά την περίοδο, αλλά διακυβεύονται πολλά στις περιοχές των ρωσόφωνων στην κόντρα της με την δύση.    

Την ίδια περίοδο το υπουργείο άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε το σενάριο μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Μόσχας και Κίεβου σε περίπτωση που αρχίσει μια επίθεση εναντίον του Ντονένσκ.

“Εάν η Ρωσία ξεκινήσει έναν πόλεμο με την Ουκρανία, θα προσπαθήσει να χωρίσει τη χώρα σε δύο μέρη με αντεπιθέσεις από την Κριμαία και το Μπέλγκοροντ, καθώς επίσης θα επιχειρήσει να χτυπήσει ταυτόχρονα από το Μπράιαντ και τη Λευκορωσία”, ανέφερε πηγή στο υπουργείο άμυνας της Ουκρανίας επιβεβαιώνοντας το σενάριο που αναφέραμε προηγουμένως.

Ειδικός Ουκρανός σύμβουλος εξέφρασε την άποψη ότι η εισβολή από την Ρωσία είναι απίθανη, αλλά η Ουκρανία πρέπει να προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι όλες οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή. Η απόσταση μεταξύ των δύο μερών είναι ήδη περίπου 400-700 μέτρα.

Ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Γ. Κοτανόκ έδωσε νέα ημερομηνία κατά την οποία οι δυνάμεις της Ουκρανίας θα προβούν σε στρατιωτική επίθεση στο Ντονένσκ, αναφέροντας την 17-18 Μαρτίου, αλλά όλα αυτά φυσικά είναι εικασίες .

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

“Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα βρίσκεται στην Κριμαία”, δήλωσε ο ειδικός.

Η Μόσχα έχει ανακοινώσει πολλές φορές ότι δεν είναι μέρος της σύγκρουσης στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά ταυτόχρονα έχει εκφράσει την ανησυχία της για την απροθυμία του Κιέβου να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Μινσκ.

Το τι θα γίνει στην Α.Ουκρανία θα το μάθουμε σε λίγες ημέρες και σίγουρα όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα είναι κάτι καλό, ενώ Βρετανία και Τουρκία εμπλέκονται έμμεσα σε όλα αυτά δημιουργώντας συνθήκες ενός αλλιώτικου πολέμου πλέον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις