Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Μυστήριο με κλοπές σκαφών στην Κέρκυρα: Ο ρόλος του lockdown και τι «βλέπουν» οι Αρχές


 Αρκετά περιστατικά που αφορούν κλοπές σκαφών και εξοπλισμών των επαγγελματιών ψαράδων μέσα από τις βάρκες έχουν αναφερθεί το τελευταίο διάστημα στην Κέρκυρα. Συμμορίες από την απέναντι όχθη, της Αλβανίας, βλέπουν οι τοπικές λιμενικές αρχές.

Αυξημένες κλοπές σκαφών σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην Κέρκυρα.

Οι επιτήδειοι προσεγγίζουν τα αφύλακτα σκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας, και κλέβουν τον εξοπλισμό τους ή ακόμα και ολόκληρες τις βάρκες.

Τουλάχιστον 15 περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στις τοπικές λιμενικές αρχές το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με κλοπές μικρών σκαφών ή εξοπλισμών που βρίσκονταν μέσα σε αυτά. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές και το υλικό από τις κάμερες των γύρω σκαφών, τα κλοπιμαία βρίσκονται στην απέναντι όχθη, στις αλβανικές ακτές των Αγίων Σαράντα, από όπου φέρεται να έχουν και προέλευση οι συμμορίες. 

Κύκλοι του Λιμενικού μιλώντας στο Sputnik εξήγησαν ότι το φαινόμενο που βρίσκεται σε άνθηση του τελευταίους δύο με τρεις μήνες είχε παρουσιαστεί πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90. Τότε Αλβανοί κακοποιοί λήστευαν τα σκάφη πραγματοποιώντας μάλιστα πειρατικές επιδρομές με ταχύπλοα.

Κάτοικοι της περιοχής πάντως χαρακτηρίζουν τις κλοπές ως παράπλευρη απώλεια του lockdown. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στις τοπικές αρχές, καθότι η δραστηριότητά τους σταματά στις 21:00 λόγω καραντίνας, τα σκάφη τους παραμένουν αφύλακτα, όπως καταγγέλλουν και οι κλέφτες κυκλοφορούν και δρουν ανενόχλητοι. 

Αρκετοί ψαράδες έχουν δώσει καταθέσεις στις αρχές, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις