Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Απίστευτο: Η Ρωσία μας τιμά και ο Κ.Μητσοτάκης κάνει υποδείξεις στον Μ.Μισούστιν για «ανθρώπινα δικαιώματα»


 Συνεχίζεται η «ψυχρολουσία» από την ελληνική κυβέρνηση στη Μόσχα, η οποία είναι η χώρα που έστειλε τον πιο υψηλόβαθμο αξιωματούχο για να τιμήσει τους εορτασμούς για το 1821 και συγκεκριμένα τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, αφού οι σύμμαχοι «σνόμπαραν» την Ελλάδα. 

Όμως ο πρωθυπουργός Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του να κάνει... διάλεξη για τις υποχρεώσεις της Ρωσίας και τα «ανθρώπινα δικαιώματα» στον Ρώσο πρωθυπουργό στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, θυμίζοντας τον εκπρόσωπο κάποιας άλλης χώρας ή οργανισμού, πάντως όχι της Ελλάδας.

Αφού ξεκαθάρισε στον Ρώσο πρωθυπουργό πως η «Ελλάδα είναι κράτος μέλος του ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε πως η «ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας οφείλει να οικοδομείται μέσω συνεργατικών και όχι ανταγωνιστικών σχέσεων με κοινές αξίες όπως η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Στη συνέχεια «υπενθύμισε» στον κ.Μισούστιν πως «η ιδιότητα της χώρας σας ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σας επιφορτίζει κ. πρωθυπουργέ με την ευθύνη της ειρήνης και της διεθνούς νομιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο και με μεγάλο καθήκον». 


​Από την πλευρά του ο Ρώσος πρωθυπουργός προτίμησε να επικεντρωθεί στα θετικά σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη και μίλησε κι αυτός για τον Καποδίστρια, τη βοήθεια της Ρωσίας στην Επανάσταση αλλά και τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο κρατών. 

Άραγε όταν συναντήθηκε με τον κ.Ερντογάν, ο οποίος κοντεύει να συλλάβει αυθαίρετα τη μισή Τουρκία, μέχρι και βουλευτές, (κάτι που φυσικά δεν κάνει η Ρωσία) μετά ο κ.Μητσοτάκης γιατί δεν μιλούσε για «ανθρώπινα δικαιώματα»; 

Δείτε τις δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους:

Στις 18:15 ο Ρώσος πρωθυπουργός θα μεταβεί στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου μαζί με όλους τους προσκεκλημένους θα τον υποδεχθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Στις 20:30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις