Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό MeToo: Ποινική δίωξη κατά νέου ηθοποιού για βιασμό μετά από μήνυση


 Άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος γνωστού ηθοποιού μετά από μήνυση για βιασμό αποφάσισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος του 37χρονου ηθοποιού που μηνύθηκε από τον Δημήτρη Άνθη για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 2006, άσκησε η Εισαγγελία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για βιασμό σε βάρος του γνωστού ηθοποιού, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης που διενεργήθηκε από την Αστυνομία και τις εξηγήσεις που έδωσε ο μηνυόμενος.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Άνθης στις 13/2 είχε καταγγείλει πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, όταν ήταν σε ηλικία 22 ετών.

Όπως είχε πει, όλα έγιναν στο σπίτι του ατόμου που καταγγέλλει: «Όταν έκλεισε η πόρτα, μεταμορφώθηκε σε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που γνώριζα έως τότε. Μου επιτέθηκε, σάστισα. Νόμιζα στην αρχή ότι έκανε πλάκα. Μη μπορώντας να κάνω κάτι, βρέθηκα ακινητοποιημένος και κακοποιημένος σεξουαλικά».

Εννέα ημέρες αργότερα, η αστυνομία ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα ενώ ο κ. Άνθης έχει κατατεθεί μήνυση, με την υπόθεσή του να είναι στο όριο της παραγραφής.

Μάλιστα, ο μηνυτής φέρεται μάλιστα να συνδέει τον καταγγελλόμενο ηθοποιό με τον Δημήτρη Λιγνάδη που κρίθηκε προφυλακιστέος και κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή ενώ βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης.

Αρνείται τις κατηγορίες ο ηθοποιός

Από την πλευρά του, ο γνωστός ηθοποιός ξεκαθαρίζει πως «δεν βίασα ούτε τον Δημήτρη Άνθη ούτε κανέναν άλλο» και αρνείται όλες τις κατηγορίες.

«Με φλέρταρε, μία μέρα με περίμενε έξω από το μαγαζί, το οποίο παραδέχεται κι αυτός σε συνέντευξή του. Αφού τελείωσα την εργασία μου, μού είπε αν θέλω να πάω μία βόλτα μαζί του. Πήγαμε βόλτα, ήταν μία πολύ χαλαρή βόλτα. Συζητούσαμε, κατηφορίσαμε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετά πήγαμε στο σπίτι μου γιατί είχαμε ήδη κουραστεί, ήταν ήδη αργά» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μιλούσαν συνέχεια και δεν θυμάται καν αν είχε το τηλέφωνό του, ενώ υποστηρίζει ότι ο Δημήτρης Άνθης περίμενε μία παραπάνω επικοινωνία αλλά ο αυτός δεν μπορούσε λόγω της δουλειάς του.

Για την ημέρα που είχαν ερωτική επαφή, αναφέρει πως όντως ο Δημήτρης Άνθης τού είπε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί του.

«Μου είπε ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου… Εκεί ουσιαστικά έκανε και την πρώτη κίνηση να με φιλήσει».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις