Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Πόλος έλξης το ηφαίστειο Ισλανδίας μετά την έκρηξη - Επιστήμονες έψησαν λουκάνικα στη λάβα του


 Χιλιάδες είναι αυτοί που συρρέουν στο Φάγκρανταλσφιαλ κοντά στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά το μοναδικό θέαμα που προσφέρει η έκρηξη του ηφαιστείου.

Η λάβα που ξεκίνησε να ρέει την Παρασκευή από τη χαρακιά του όρους Φάγκρανταλσφιαλ στη χερσόνησο Ρέικιανες, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ισλανδίας, μετά από 800 ολόκληρα χρόνια, έχει μαγνητίσει τους Ισλανδούς, στους οποίους από το Σάββατο το απόγευμα επιτρέπεται να επισκεφτούν το σημείο.

«Κόβει κυριολεκτικά την ανάσα», δήλωσε ο 21χρονος μηχανικός Ulvar Kari Johannsson στο πρακτορείο AFP και προσθέτει: «Μυρίζει πολύ άσχημα. Αυτό που εξέπληξε εμένα ήταν οι αποχρώσεις του πορτοκαλί: πολύ πολύ πιο βαθιές από αυτές που θα περίμενε κανείς».

Εντωμεταξύ, βίντεο που δείχνει επιστήμονες στους πρόποδες του ηφαιστείου να ψήνουν λουκάνικα στη λάβα του καθώς μελετούν την έκρηξη έχει γίνει viral.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Οι Ισλανδοί προετοιμάζονταν για την έκρηξη εδώ και αρκετές εβδομάδες καθώς οι σεισμολογικές υπηρεσίες της χώρας είχαν καταγράψει περισσότερους από 50.000 σεισμούς το τελευταίο διάστημα.

Ήδη έχουν ξεβραστεί περίπου 300.000 τετραγωνικά μέτρα λάβας, σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο η έκρηξη εκτιμάται ότι είναι σχετικά μικρή και ελεγχόμενη.

Τη Δευτέρα, η πρόσβαση στο σημείο αποκλείστηκε και πάλι εξαιτίας των υψηλών επιπέδων ρύπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις