Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

«Σίριαλ» των φρεγατών - Στις 8 οι υποψηφιότητες και ο παράγοντας... οικονομία


 Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ομιλία του στο AHEPA HELLAS ανέφερε πως η Ελλάδα κοιτάει για F35, τα οποία όπως είπε θα πάρει όταν βρει τα χρήματα (3 δις) και όταν μπορέσουν να τα διαθέσουν οι ΗΠΑ.

Αυτό που προξένησε εντύπωση είναι πως ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ υπογράμμισε πως το πρόγραμμα των νέων φρεγατών θα κοστίσει κοντά στα 4,5 δις ευρώ και έχει οκτώ υποψηφιότητες.

Αν υποθέσουμε ότι οι χώρες που έχουν υποβάλει πρόταση είναι επτά, δηλαδή η Γαλλία, η Αμερική, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιταλία και η Ισπανία, αυτό σημαίνει πως μία χώρα κατέβηκε με διπλή υποψηφιότητα ή υπάρχει χώρα "έκπληξη".

Οι Γάλλοι επανήλθαν χθες στο ΓΕΝ για το θέμα των φρεγατών και αναμένονται και οι Ολλανδοί. Οι συσκέψεις και οι συζητήσεις δεν σταματούν για το θέμα αν και υπάρχει ήδη μια τεράστια ανησυχία: η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας για την οποία δεν υπάρχουν καθόλου αισιόδοξες προβλέψεις και οι φόβοι είναι ότι ήδη εκεί που η ηγεσία μιλούσε για "σίγουρα" 4,5 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα πλέον να μιλάμε για "κοντά στα 4,5 δισ. ευρώ".

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε απόφαση. Αυτό έχει πει και ο πρωθυπουργός. Μόνο που το είχε πει πριν το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού συγκλονίσει την ήδη εύθραυστη ελληνική οικονομία. Τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού με το Oruc Reis πρέπει να έχουν δείξει τι σημαίνει ναυτική υπεροχή και το ΠΝ την χρειάζεται.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις