Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Στα 1,928 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Ιανουάριο - ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ "ΚΑΡΑΒΙ" ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ!!!!


Αυξήθηκαν τον Ιανουάριο, εν μέσω πανδημίας, οι οφειλές των φορέων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ μικρή αποκλιμάκωση κατέγραψαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων.

Να σημειωθεί πως οι ελληνικές αρχές είχαν δεσμευτεί πριν την πανδημία ότι θα μηδένιζαν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (με εξαίρεση αυτές που αφορούσαν τις καθυστερούμενες συντάξεις) μέχρι και το τέλος του 2020. Ειδικά για τις συντάξεις που καθυστερούν πάνω από 90 ημέρες είχε τεθεί ως στόχος να μηδενιστούν ως τα μέσα του 2021. Ωστόσο,η πανδημία ανέτρεψε τον προγραμματισμό αυτό.

Στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν πως οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Ιανουάριο μειώθηκαν στα 577 εκατ. ευρώ έναντι 636 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη Γενική Κυβέρνηση, αύξηση σημείωσαν τον Ιανουάριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των νοσοκομείωνπρος τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες ανήλθαν στα 608 εκατ. ευρώ έναντι 502 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο.

Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, ανήλθαν σε 384 εκατ. ευρώ, από 356 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο.

Οι οφειλές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανήλθαν στα 137 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, από 120 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις