Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Συναυλία με θεατές στην Ισπανία και γεμάτες κερκίδες στην Ολλανδία - Κοινωνικά πειράματα για τον κορωνοϊό και ο... ΠΟΥ


 Κοινωνικά πειράματα έχουν ξεκινήσει σε χώρες της ΕΕ με επίκεντρο τα μοριακά τέστ και τα εμβόλια με σκοπό ίσως να δούνε τις συνέπειες της (μερικής) επαναφοράς στην κανονικότητα ή θέλοντας απλά να δελεάσουν τον κόσμο να τρέξει να κάνει τα εμβόλια οτιδήποτε του προσφέρουν) σε ένα πλαίσιο κοινωνικού αυτοματισμού.

Βέβαια μιλάμε για εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν κατά πλειοψηφία νεαρής ηλικίας άτομα και κανείς δεν γνωρίζει (δεν πρόκειται να απαντηθεί) κατά πόσο αυτό θα βγάλει κάποιο νόημα ειδικά αν λάβουμε υπόψιν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία που δεν θεωρεί πως τα εμβόλια είναι αρκετά για την εξάλειψη ή την αποτροπή του κορωνοϊού, προετοιμάζοντας ενδεχομένως τους πολίτες πως στο μέλλον θα ακολουθήσει κάτι άλλο. 

Σύμφωνα με τον Dr. Michael Ryan, Εκτελεστικό Διευθυντή του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης Υγείας της ΠΟΥ, τα εμβόλια αποτελούν μέρος της λύσης, αλλά μόνα τους δεν θα τερματίσουν τον ιό και δεν θα εμποδίσουν την μετάδοσή του.

Στην Ολλανδία και στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», στο το παιχνίδι της Ολλανδίας με τη Λετονία χθες 5.000 φίλοι των «οράνιε», οι οποίοι έχουν κάνει το εμβόλιο, βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου.

Την ίδια στιγμή στην Ισπανία πέντε χιλιάδες λάτρεις της μουσικής παρακολούθησαν μια ροκ συναυλία στη Βαρκελώνη το Σάββατο στις 27 Μαρτίου, αφού έκαναν την ίδια μέρα τεστ αντιγόνου για Covid-19, ώστε να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητά του τεστ αντιγόνου στην πρόληψη της πανδημίας σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η παράσταση του ισπανικού ροκ συγκροτήματος Love of Lesbian είχε την ειδική άδεια των ισπανικών υγειονομικών αρχών.

Άτομα με καρδιακές παθήσεις, καρκίνο ή άτομα που ήρθαν σε επαφή με κάποιον που μολύνθηκε από την COVID-19 τις τελευταίες εβδομάδες κλήθηκαν να μην εγγραφούν.

Οι αγοραστές εισιτηρίων επέλεξαν μεταξύ τριών χώρων στη Βαρκελώνη, όπου θα μπορούσαν να κάνουν μια γρήγορη δοκιμή αντιγόνου το Σάββατο το πρωί.

Εκείνοι με αρνητικά αποτελέσματα έλαβαν έναν κωδικό στα κινητά τους που επικύρωνε τα εισιτήριά τους για την παράσταση στις 7 μ.μ. στο Palau Sant Jordi της πόλης.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ήταν η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση με κοινό που πραγματοποιήθηκε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. Η τιμή που κυμαίνονταν από 23-28 ευρώ (27-33 $), περιελάμβανε και το κόστος της δοκιμής και την υψηλής ποιότητας μάσκα προσώπου που ήταν υποχρεωτική.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Πάντως το κοινό ήταν 10 φορές μεγαλύτερο από το πείραμα του Δεκεμβρίου και δεν υπήρχε ομάδα ελέγχου που ν έξω από την αίθουσα συναυλιών.

Αντ ‘αυτού, οι συμμετέχοντες της συναυλίας συμφώνησαν ότι θα ενημερώσουν την ομάδα του Revollo εάν παρουσιάσουν συμπτώματα κορονοϊού μετά τη συναυλία.

Με αυτές τις πληροφορίες, η ομάδα του Revollo θα μπορέσει να κάνει μια ανάλυση των ποσοστών μόλυνσης μεταξύ των 5.000 συναυλιών σε σύγκριση με εκείνη του γενικού πληθυσμού για να δει αν υπάρχουν διαφορές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μετάδοση στη συναυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις