Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Μπήκαν οι υπογραφές για τα νέα ιταλικά υποβρύχια Type-212 NFS


 Την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, η Fincantieri, ένας από τους μεγαλύτερους ναυπηγικούς ομίλους και σημείο αναφοράς στην κατασκευή πολεμικών πλοίων παγκοσμίως και ο OCCAR (Organisation Conjointe de Cooperation en matiere d’Armement, ο Ευρωπαίκός Οργανισμός Συνεργασίας σε θέματα Εξοπλισμών) υπέγραψαν το πολυαναμενόμενο συμβόλαιο για τη ναυπήγηση δύο νέων υποβρυχίων για το Ιταλικό Ναυτικό. Η παραγγελία είναι μέρος του συμβολαίου για τη ναυπήγηση τεσσάρων υποβρυχίων U212 NFS (Near Future Submarines).

Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η Fincantieri θα είναι ο κύριος κατασκευαστής και περιλαμβάνει τη ναυπήγηση δύο υποβρυχίων στις εγκαταστάσεις της με προαίρεση για άλλα δύο. Το συνολικό κόστος του συμβολαίου για τα δύο υποβρύχια, που περιλαμβάνει και σχετική υποστήριξη τεχνική και υλική, ανέρχεται σε 1,35 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Πρόκειται για μια εξέλιξη του προγράμματος υποβρυχίων U212A που πραγματοποιήθηκε αρχικά με τη συνεργασία των γερμανικών ναυπηγείων Thyssenkrupp Marine Systems, αποδίδοντας τέσσερα υποβρύχια στο ιταλικό ναυτικό (“Todaro”, “Scirè”, “Venuti” και “Romei”), που ναυπηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Fincantieri μεταξύ 2006 και 2017 – και επιπλέον έξι υποβρύχια για τη Γερμανία.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις