Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Τέθηκαν σε λειτουργία οι νέοι πύραυλοι Neptun της Ουκρανίας - «Στοχεύουν» το ρωσικό ΠΝ;


 Το Ουκρανικό Ναυτικό παρέλαβε τα πρώτα παράκτια πυραυλικά συστήματα τύπου RK-360 Neptun, με στόχο την ενίσχυση των αμυντικών δυνάμεων της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα και στη Θάλασσα του Αζόφ, μια κίνηση που «φωτογραφίζει» το ρωσικό Ναυτικό.  

Τα νέα συστήματα πυραύλων της Ουκρανίας θα έχουν την ικανότητα να χτυπούν αποτελεσματικά μονάδες επιφανείας είτε μεμονωμένα είτε αυτές συνιστούν μια δύναμη κρούσης, ενώ η ένταξη τους σε επιχειρησιακή λειτουργία ήρθε μετά από περίπου μια δεκαετία ανάπτυξης και δοκιμών του προγράμματος.

Το παράκτιο πυραυλικό σύστημα RK-360 Neptun είναι υποηχητικό και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μέγιστη εμβέλεια μεταξύ 280 – 300 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει έξι εκτοξευτές USPU-360 με 24 πυραύλους cruise τύπου R-360, με το κάθε βλήμα να ζυγίζει 870 κιλά, με βάρος πολεμικής κεφαλής 150 κιλά.

Οι πύραυλοι εκτοξεύονται στα 3 έως 10 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ το κάθε πυραυλικό σύστημα μπορεί  να εκτοξεύσει ταυτόχρονα έως και 24 πυραύλους, δηλαδή τέσσερις πυραύλους από έξι εκτοξευτές ανά 3 έως 5 δευτερόλεπτα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Τέλος, τα συστήματα Neptun βρίσκονται περίπου 25 χιλιόμετρα από την ακτογραμμή και μπορούν να αναπτυχθούν για πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία μέσα σε 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις