Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ - Ο Θ.Λιβάνιος προαναγγέλλει... «προνόμια» και «ειδικό καθεστώς» για όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της Cοvid-19


Προνόμια για όσους έχουν εμβολιαστεί, τα οποία πιθανότατα δεν θα περιορίζονται στα ταξίδια στο εξωτερικό, προανήγγειλε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος.

«Εφόσον έχουμε ένα σταθερό ρυθμό ανά μέρα, 30.000 δόσεων, τότε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε αν μπορεί να υπάρξει ένα ειδικό καθεστώς για τους εμβολιασμένους», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, όταν και ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να έχουν κάποια προνόμια π.χ. σε μετακινήσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. 

Παράλληλα, ανέφερε πως τα self test θα είναι διαθέσιμα σε λίγες ημέρες, και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

«Περιμένουμε την έγκριση του διαγωνισμού από το ελεγκτικό συνέδριο για τον πάροχο και εφόσον όλα πάνε καλά, την άλλη εβδομάδα θα είναι στα φαρμακεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα self test, ο κ. Λιβάνιος υπογράμμισε ότι είναι «πολύ πιο εύκολα από τα γνωστά rapid test, είναι ένα σημαντικό όπλο και ένα μέσο που θα μας οδηγήσουν στο άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια. Είναι μία κατάκτηση της επιστήμης».

Διευκρίνισε πως σήμερα στην επιτροπή θα εξεταστεί η δυνατότητα του μέτρου των εβδομαδιαίων υποχρεωτικών self test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από 12-13 ετών.

«Θα μπορεί να το κάνει για παράδειγμα ο εκπαιδευτικός ή ο γονέας στο παιδί την Κυριακή και με μια υπεύθυνη δήλωση θα πηγαίνουν στο σχολείο για μια εβδομάδα» είπε.

Ο κ. Λιβάνιος στάθηκε στη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων επισημαίνοντας πως «δεν πρέπει να αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών την τελευταία στιγμή».

«Υπάρχουν τρεις άξονες: να περιφρουρήσουμε το σύστημα υγείας που έχει πιεστεί την τελευταία περίοδο, να έχουμε τον νου μας στις αντοχές της οικονομίας και κλάδων της όπως του λιανεμπορίου που βρίσκεται σε στασιμότητα και στην ψυχολογία του κόσμου που ψάχνει κάποιες βαλβίδες αποσυμπίεσης, ώστε να επανέλθουμε γρήγορα στην κανονικότητα αλλά με σύνεση» διευκρίνισε ο κ. Λιβάνιος.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Καταλήγοντας, ο κ. Λιβάνιος μίλησε για τον ιδιωτικό τομέα λέγοντας ότι «συνεργάζεται και συμβάλλει πολύ στην αντιμετώπιση της πανδημίας» και «σχεδόν το σύνολο των ιδιωτικών θεραπευτηρίων έχει μπει στη μάχη» ενώ τόνισε ότι έχει εξαντληθεί σχεδόν κάθε πηγή πρόσληψης προσωπικού που υπάρχει διαθέσιμη στο σύστημα υγείας λέγοντας ότι έχουν προκηρυχθεί 900 θέσεις γιατρών, σύντομα διαθέσιμες στο ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις