Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021

Θρίλερ στη Ρώμη: Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας


 Αξιωματικός του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη στη Ρώμη με την κατηγορία της κατασκοπείας και της παροχής απόρρητων εγγράφων σε Ρώσο στρατιωτικό, έγινε πριν από λίγο γνωστό.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στη Ρώμη να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο Ιταλός αξιωματικός συνελήφθη χθες, Τρίτη, το βράδυ από τους καραμπινιέρους, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν και φέρονται να τον είδαν να παραδίδει απόρρητα έγγραφα, έναντι αμοιβής, σε στρατιωτικό που εργάζεται στη Ρωσική πρεσβεία στην Ιταλία. Ο τελευταίος φαίνεται πως έχει διπλωματική ασυλία.

«Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό συμβάν κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας από το τέλος του ψυχρού πολέμου», τονίζουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με νεότερες δε πληροφορίες, που μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Ρώμη, ο Ιταλός αξιωματικός φέρεται να παρέδωσε στον Ρώσο συνάδελφό του και απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Κατά την εφημερίδα του Μιλάνου, πρόκειται για έναν αντιπλοίαρχο, ο οποίος δεν έθεσε σε κίνδυνο μόνο την ασφάλεια της Ιταλίας, αλλά και άλλων συμμάχων χωρών.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Ρώσος αξιωματικός που έλαβε τα απόρρητα έγγραφα (και ο οποίος κατηγορείται επίσης από τις ιταλικές αρχές για κατασκοπεία) πρόκειται να απελαθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις