Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Τι είναι το "πείραμα" της Ολλανδίας με τους τουρίστες στη Ρόδο - "Θα πετύχει αν περάσουν καλά"


 Στις 12 Απριλίου ξεκινά το πρόγραμμα "Safe Corridor", που στέλνει 187 επισκέπτες από την Ολλανδία στην Ελλάδα.

Διακόσια περίπου άτομα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο τουρισμός είναι εφικτός κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, στέλνει στην Ελλάδα, η Ολλανδία και συγκεκριμένα στην Ρόδο.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ομίλου Mitsis Hotels, στα πλαίσια της ασφαλούς επανέναρξης των ταξιδιών, το Mitsis Grand Hotel στη Ρόδο έχει επιλεγεί για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος «Safe Corridor», που διοργανώνεται για πρώτη φορά στις 12 Απριλίου από τo Sunweb Group σε συνεργασία με την Transavia και με την έγκριση της Ολλανδικής και Ελληνικής κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 8 ημέρες και θα φιλοξενηθούν αποκλειστικά 187 επιλεγμένοι επισκέπτες, με ασφαλή πρωτόκολλα υγιεινής που περιλαμβάνουν PCR & Rapid tests πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι.

Στόχος τους είναι η συλλογή δεδομένων σχετικά με την πραγματοποίηση ασφαλών ταξιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι επισκέπτες και το προσωπικό άμεσης επαφής θα παραμείνουν αποκλειστικά εντός των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.
«Η επιτυχία του εγχειρήματος θα συμβάλλει στην ανάδειξη της χώρας μας ως ασφαλούς προορισμού διακοπών για μια ακόμη φορά και θα σημάνει την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την επιστροφή στην κανονικότητα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Ο Μανώλης Μαρκόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, εξηγεί στο Sputnik, πως θα λειτουργήσει αυτό το εγχείρημα.
«Ουσιαστικά είναι μια δράση μάρκετινγκ, του συγκεκριμένου tour operator, ώστε να προσπαθήσει να αναθερμάνει το ενδιαφέρον των δυνητικών πελατών του για το καλοκαίρι του 2021», υπογραμμίζει ο ίδιος.
Ο ίδιος θεωρεί πολύ αισιόδοξο και χαρμόσυνο ότι χιλιάδες Ολλανδοί μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν αίτηση γι’ αυτό το πακέτο διακοπών, το οποίο είναι με κανονική τιμή και ακολουθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Όλη η παραμονή των διακοπών τους θα είναι με τη μορφή καραντίνας μέσα στο ξενοδοχείο, δηλαδή δεν θα βγουν από αυτό και αφού επιστρέψουν θα παραμείνουν δέκα μέρες στα σπίτια τους κάνοντας καραντίνα. Για να έρθουν, θα έχουν κάνει τεστ 72 ώρες πριν, οπότε δεν υπάρχει κανένας φόβος και για τους ίδιους αλλά και για το προσωπικό» επεξηγεί.
Στη συνέχεια, αναφέρει ότι δεν γίνεται για να προβάρουν κάτι το οποίο μετά θα ακολουθηθεί σαν μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

«Δεν υπάρχει λόγος να υλοποιηθεί περαιτέρω, από τη στιγμή που 14 Μαΐου θα έχουμε το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν. Δεν είναι σκοπός κανενός να φέρνει τουρίστες και να τους κλείνει σε ξενοδοχεία, ούτε και οι ίδιοι το θέλουν, αλλά αυτή τη στιγμή είναι τόσο μεγάλη η θέληση των ανθρώπων να ταξιδέψουν, να πάνε σε ένα ηλιόλουστο μέρος, που δέχονται το υγειονομικό πρωτόκολλο. Από τη στιγμή που θα προχωρήσει ο εμβολιασμός και θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα της σεζόν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλειστεί κάποιος σε ένα ξενοδοχείο. Αυτό γίνεται τώρα και μόνο τώρα γιατί έτσι είναι οι συνθήκες παγκοσμίως. Από τη στιγμή που η εστίαση είναι κλειστή και υπάρχουν αυτά τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν θα μπορούσαν να έρθουν με διαφορετικό τρόπο» σημειώνει.
Επιπλέον, υποστηρίζει ο κ. Μαρκόπουλος ότι δεν πρόκειται να κολλήσει κανένας διότι θα έχουν κάνει τεστ οι τουρίστες πριν έρθουν.
Δεν το θεωρεί πείραμα ο ίδιος, «θα έχει πετύχει αυτό το εγχείρημα αν αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν περάσει καλά και αφού χιλιάδες κόσμος έχει μπει στη διαδικασία να κάνει αίτηση για να πληρώσουν και να πάνε διακοπές με όλους αυτούς τους περιορισμούς αυτό είναι από μόνο του είναι μια θετική είδηση για τον ελληνικό τουρισμό και για τον προορισμό γενικότερα. Έχει πετύχει ήδη»
Καταλήγει λέγοντας ότι, «θα πρέπει κάποιος να μισεί τον τόπο του για να μην είναι θετικός με αυτή την κίνηση. Ο ελληνικός ήλιος και το όνομα του προορισμού είναι τόσο ισχυρά που ακόμα και με τον απόλυτο σεβασμό σε αρκετά αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα θέλει κάποιος να ταξιδέψει αυτό δείχνει ότι η θέληση για ταξίδια είναι εκεί και είναι έντονη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.