Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Τουρκία: 20 Bayraktar έκαναν επίθεση με πυραύλους σε ρωσικό Pantsir-C1 στη Συρία


 Τουρκία: 20 Bayraktar έκαναν επίθεση σε ρωσικό Pantsir-C1 στη Συρία, με την επίθεση να έχει καταγραφεί σε video.

Αυτή η επίθεση, λένε οι αναλυτές, ήταν μια απάντηση της Άγκυρας στην Μόσχα, με τους Τούρκους να έχουν αποφασίσει να καταστρέψουν το ρωσικό πυραυλικό σύστημα άμυνας Pantsir-C1, ώστε να μην προκαλείται περαιτέρω καταστροφή στις επιχειρήσεις των φιλοτουρκικών δυνάμεων στη Συρία.

Ωστόσο, η επίθεση σε 20 αεροσκάφη Bayraktar απέτυχε.

Οι περισσότεροι από τους πυραύλους που έστειλαν τα τουρκικά Bayraktar στον στόχο τους καταστράφηκαν από το συγκρότημα Pantsir-S. Μόνο ένας πύραυλος εξερράγη κοντά του, αλλά δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Ο Τούρκος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Enes Kai μίλησε για αυτήν την επίθεση τονίζοντα ότι σε μικρές αποστάσεις, το Pantsir-S δεν είναι πλέον αποτελεσματικό κατά των drone.

Στέλνουμε 6 F-15 στη βάση μας στην Σούδα, λένε οι Σαουδάραβες, αποθεώνοντας την Ελλάδα.

«Σε 24 ώρες έξι από τα σαουδαραβικά μαχητικά θα αναχωρήσουν για την Ελλάδα», αναφέρει ο Σαουδάραβας αναλυτής Ηassan Sajwani.

Και το ενδιαφέρον κομμάτι του ποστ του είναι πως όπως σημειώνει «τα σαουδαραβικής σημαίας F-15SA θα αναπτυχθούν στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας στο νησί της Κρήτης, με πλήρη ανάπτυξη επίγειων πληρώματων Σαουδαράβων μηχανικών και προσωπικού».

Ίσως ο αναλυτής να ήθελε να γράψει Souda και όχι Saudi, αφού το ποστ είναι στα αγγλικά. Ίσως όμως και να δείχνει το συγκεκριμένο ποστ τον στενό δεσμό που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις