Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Τουρκία: ''Οι Έλληνες αυξάνουν την θητεία & οι ΗΠΑ χτίζουν βάσεις''


 Γιώργος Μοτσάκος

Βλέπουν το κλοιό να σφίγγει στην Άγκυρα και στοχοποιούν Ελλάδα-ΗΠΑ

Σαφή στοχοποίηση της Ελλάδος από τουρκικής πλευράς, τόσο για την αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη όσο και για την αύξηση της θητείας στον ελληνικό στρατό από 9 σε 12 μήνες.

Οι Τούρκοι θεωρούν τις κινήσεις αυτές ως προοίμιο στρατιωτικών εξελίξεων στο Αιγαίο.

Σίγουρα οι ίδιοι έχουν κάτι σοβαρό στο νου τους, το οποίο αφορά το πιθανό σχέδιο δημιουργίας του Κουρδιστάν, για αυτό και στηλιτεύουν ειδικά τις αμερικανικές βάσεις στο ελληνικό έδαφος.

Θεωρούν δηλαδή ότι οι ΗΠΑ από τον ελληνικό ηπειρωτικό χώρο, αλλά και την Κύπρο, θα δημιουργήσουν μεγάλες βάσεις εξόρμησης κατά του άξονα Τουρκίας-Ιράν για κυριαρχία τους στην Μ.Ανατολή, ενώ ταυτόχρονα θα υλοποιείται το ''σχέδιο Κουρδιστάν'', το οποίο ήδη ξεκίνησε από την Β.Συρία.     

“Η Ελλάδα συνεχίζει τις επενδύσεις της στο στρατιωτικό τομέα, επιτρέποντας στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε όλη την χώρα και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη, ενώ υλοποιεί ταυτόχρονα αλλαγές στην στρατιωτική θητεία.

Η στρατιωτική θητεία θα αυξηθεί σε 12 μήνες για τους στρατιώτες που υπηρετούν στο στρατό της χώρας από τον Μάιο”, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.

Πρόκειται με μια γρήγορη ματιά για προπαγανδιστικές τοποθετήσεις των δημοσιογραφικών φερέφωνων του καθεστώτος Ερντογάν.

Εξετάζοντας όμως προσεκτικά το πως τοποθετούνται οι Τούρκοι, διαπιστώνεται μια ανησυχία για την παρουσία των ΗΠΑ στο ελληνικό έδαφος, παράλληλα με την ραγδαία ενίσχυση των ελληνικών δυνάμεων με υλικό αξίας 250 εκατ. δολαρίων.

Οι Τούρκοι βλέπουν εδώ και καιρό ότι με τις κυρώσεις, αργά η γρήγορα τα σχέδια τους και ο περιβόητος εξοπλισμός τους για μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία, θα πάνε ''περίπατο΄΄.

Το ακόμα πιο τρομερό για αυτούς είναι ότι διαβλέπουν την δημιουργία Κουρδικού κράτους σε Συρία και Ιράκ και αυτό τους δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση για την συνέχεια.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πρόσφατα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν υποσχεθεί στους αξιωματούχους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές για την Τουρκία στο συριακό έδαφος που δεν μπορεί να διασχίσει.

Οι ΗΠΑ θέλουν βάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο διότι δεν θέλουν να επιτρέψουν στην Τουρκία μερίδιο στα τεράστια κοιτάσματα της Α.Μεσογείου (Νότια Κρήτη-Αιγαίο), ενώ θέλουν να ασφαλίσουν το αγωγό East Med που ξεκινά από το Ισραήλ και καταλήγει στην ΕΕ.

Επίσης οι ίδιες έχουν ορίσει την Ελλάδα ως τον σημαντικότερο στρατηγικό εταίρο στην περιοχή, γεγονός που ενδέχεται να πυροδοτήσει εφιαλτικές εξελίξεις στην υπό κατάρρευση, Τουρκία, ενώ παράλληλα στήνουν αντιπυραυλική ομπρέλα πάνω από την Κύπρο, ενδεχομένως, προοίμιο της ένταξης του νησιού στο ΝΑΤΟ.

Οι Τούρκοι πλέον για πολλούς λόγους δεν θεωρούνται….αξιόπιστοι σύμμαχοι και αυτό θα αλλάξει τα πάντα στην περιοχή μας, τουλάχιστον για  τα επόμενα 5 χρόνια , σύμφωνα με τους αμερικανικούς σχεδιασμούς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις