Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Τουρκία: Ξεκινάει η παραγωγή του νέου όπλου υποστήριξης ομάδας SAR 762 MT


 Ο τουρκικός Στράτος κάνει στροφή στο διαμέτρημα 762 σε ότι αφορά τα πολυβόλα υποστήριξης μέχρι επιπέδου διμοιρίας δίνοντας εντολή στην εταιρεία Sarsılmaz να αναπτύξει το αντίστοιχο του τυφεκίου εφόδου SAR-56 στην έκδοση όπλου υποστήριξης (αντίστοιχου με τα γερμανικά MG3 ή του αμερικανικού Μ60) από την ίδια εταιρεία με διαμέτρημα 762 χλστ.

Το όπλο, βαρύ πολυβόλο 12,7 mm τύπου SAR 762 MT, έχει εμβέλεια 1.200 μέτρων (3.900 πόδια).

«Η πρώτη παρτίδα SART 762 MTs θα παραδοθεί σύντομα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτά τα όπλα θα εξαλείψουν την εξάρτησή μας από τους ξένους. Είμαστε περήφανοι γι 'αυτό», δήλωσε ο Nuri Kızıltan, ανώτερο στέλεχος της Sarsılmaz.

Το πολυβόλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ομάδες πεζικού και μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα θωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των κύριων δεξαμενών μάχης. 

«Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι ότι η κάννη που αλλάζει γρήγορα. Θα δώσει την ευκαιρία να πυροβολήσετε πιο συχνά», είπε ο Kızıltan.

Στο μεταξύ η ίδια εταιρεία ξεκινά τις παραδόσεις του τυφεκίου εφόδου SAR-56 στον τουρκικό Στρατό, το οποίο θα αντικαθιστά όλα τα διαμετρήματα των 556 που ήταν σε υπηρεσία μέχρι στιγμής.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.