Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

XAMOΣ ME THN AstraZeneca: Συναγερμός με 9 θανάτους και δεκάδες θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό


 31 περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων στον εγκέφαλο μετά το εμβόλιο της Astrazeneca κατέγραψε η γερμανική ρυθμιστική αρχή. Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, οι 9 από αυτούς πέθαναν.

Νέα περιστατικά θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca κατέγραψε η Γερμανία, αυτή τη φορά οι θρομβώσεις αφορούν περιπτώσεις εγκεφαλικών βλαβών.

Το Ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ σημείωσε ότι έχει καταγράψει 31 περιπτώσεις θρόμβων στις εγκεφαλικές φλέβες – γνωστές ως θρόμβωση εγκεφαλικών φλεβών ή CSVT, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σε 9 από αυτές τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι πέθαναν. Με την εξαίρεση δύο περιπτώσεων, όλες οι αναφορές αφορούσαν γυναίκες ηλικίας 20 με 63 ετών. 

Το Βερολίνο παγώνει τους εμβολιασμούς για συγκεκριμένες ηλικίες

Μετά τα συγκεκριμένα περιστατικά η κυβέρνηση του Βερολίνου ανέστειλε την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 για γυναίκες κάτω των 60 ετών.

Τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου είχαν προηγουμένως αναστείλει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βερολίνου και άλλα νοσοκομεία στην Γερμανία.

Σε αυτά τα στοιχεία παρέπεμψε πριν από λίγο και η υπουργός Υγείας του κρατιδίου του Βερολίνου Ντιλέκ Καλαϊτζί, ανακοινώνοντας την αναστολή χρήσης του για την συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité τόνισε ότι «αυτό το βήμα είναι απαραίτητο, διότι έχουν διαπιστωθεί νέα περιστατικά θρομβώσεων σε γυναίκες στην Γερμανία». Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι στο Charité δεν υπήρξε ανάλογο περιστατικό, ενώ έχουν χορηγηθεί ήδη 16.000 δόσεις εμβολίων στο προσωπικό, εκ των οποίων τα περισσότερα της AstraZeneca.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Την προληπτική αναστολή χρήσης του εμβολίου σε γυναίκες κάτω των 55 ετών αποφάσισε σήμερα και το Νοσοκομείο Vivantes του Βερολίνου, επισημαίνοντας ότι η οδηγία αφορά κυρίως το προσωπικό του.

Σε αντίστοιχες κινήσεις προέβησαν ήδη και νοσοκομεία στην Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, όπου υπήρξαν μάλιστα και δύο περιστατικά θρομβώσεων. Μία 47χρονη γυναίκα πέθανε, ενώ μία 27χρονη έχει στο μεταξύ αναρρώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις