Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Ανοιχτά της Λέσβου πλέει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros

 


Ανοιχτά της Λέσβου βρίσκεται το Barbaros. Σε ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λέσβο, καθώς το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» βρίσκεται ανοιχτά του νησιού.
Νωρίτερα, μάλιστα, το ερευνητικό κινείτο περίπου επτά ναυτικά μίλια δυτικά του Σιγρίου, όπως φάνηκε και στον χάρτη του MarineTraffic.
Ανοιχτά της Λέσβου πλέει το τουρκικό σκάφος Barbaros - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.04.2021
Ανοιχτά της Λέσβου πλέει το τουρκικό σκάφος Barbaros
Στο σημείο, όπως μεταδίδει το lesvosnews.gr, έχουν σπεύσει σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και του Λιμενικού Σώματος και παρακολουθούν διακριτικά το τουρκικό σκάφος.

Το τουρκικό ερευνητικό έχει ως τελικό του προορισμό, όπως φαίνεται από το MarineTraffic, το λιμάνι Τάσουτζου της Σελεύκειας.

Σημειώνεται ότι αυτή η κίνηση του Barbaros ίσως να μην είναι τυχαία, καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες, και μάλιστα λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη χώρα, προχώρησε προκλητικές δηλώσεις.
«Εμείς στην ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα το κάναμε με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης, έδειξε την αποφασιστικότητά της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων. Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε διότι δεν διαθέτει τέτοια πλοία. Όμως η Ελλάδα δεν έχει και δικαιώματα στην περιοχή όπως έχουμε εμείς» είχε δηλώσει.

Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε σκληρός και για το ζήτημα της Κύπρου, λέγοντας ότι η Άγκυρα έχει δείξει καλή θέληση και έχει αποσύρει τα πλοία της για συντήρηση: «Είπαμε και κάτι ακόμα, στην Κύπρο δεν θα επιτρέψουμε να σφετεριστούν τα δικαιώματα της βόρειας Κύπρου. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Αν χρειαστεί, θα επέμβουμε. Τα πλοία μας αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να πλεύσουν. Αν χρειαστούν να γίνουν βήματα, θα τα κάνουν. Εμείς δεν αποφεύγουμε τις συνομιλίες, αρκεί να ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την Τουρκία».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντάται σήμερα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έπειτα με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις