Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Νέες «βόμβες» Α.Λινού: «Να μην εμβολιαστούν με το AstraZeneca οι 30αρηδες» - Τι είπε για τα 9 άτομα στο τραπέζι

 


Νέες «ρουκέτες» για τους κινδύνους που ενέχει ο εμβολιασμός των 30αρηδων με το σκεύασμα της AstraZeneca εκτόξευσε η καθηγήτρια, Αθηνά Λινού. 

Μετά την αποκάλυψη του παθολόγου και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Αθανάσιου Σκουτέλη, ότι θα εκδοθεί σύντομα οδηγία σύστασης προς τους γιατρούς να μην κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca οι εγκυμονούσες γυναίκες και όσες σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν, η Αθηνά Λινού προέβη σε μια δήλωση που θα συζητηθεί.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, εξέφρασε την άποψη πως το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγηθεί στους 30άρηδες. «Πρέπει να εμβολιαστούν οι 30άρηδες, αλλά το ΑstraΖeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει είναι για μετά τα 55», είπε κι αναρωτήθηκε: «Είναι θέμα και δεν ξέρω γιατί η Πολιτεία και η Επιτροπή το έκαναν. Έπρεπε να ενθαρρύνουμε μετά τα 50».

Αναφερόμενη στην εστίαση, τόνισε: «Το έλεγα από καιρό ότι το βλέπω σαν θετικό μέτρο.

Να το μετατρέψουμε από πρόβλημα σε ευκαιρία», ενώ πρότεινε τη διενέργεια pcr test στους εργαζόμενους του κλάδου, μια φορά την εβδομάδα.

Η καθηγήτρια εξέφρασε την άποψη ότι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα μειώσει τους συνωστισμούς. «Πραγματικά ελπίζω ότι θα δούμε μείωση και ότι το άνοιγμα θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τους ανθρώπους να μη συνωστίζονται φτάνει να συστρατευτούμε όλοι συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και των ιδιοκτητών καταστημάτων ώστε να τηρηθούν όσο γίνεται περισσότερο τα μέτρα», είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

«Ο δείκτης θετικότητας είναι κοντά στο τέσσερα για τις καθημερινές. Ήταν 6 ο δείκτης θετικότητας ενώ πριν από 20 ημέρες και παλαιότερα ήταν στο 7 στο 8 τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα πλησίαζε το 10. Ήταν μία συγκεκριμένη ημέρα που πλησίαζε το 12. Οπότε το τέσσερα είναι το όριο συναγερμού. Ελπίζω ότι θα πάει ακόμα πιο κάτω», συνέχισε.

Αναφερόμενη στο πασχαλινό τραπέζι, τόνισε πως «αυτό το περί εννέα ατόμων, ποτέ δεν το κατάλαβα. Δεν ξέρω από πού προκύπτει αυτός ο αριθμός. Γιατί εννέα και όχι έξι ή οκτώ ή όχι δέκα;».

Χαρακτήρισε «επικίνδυνη» τη μετακίνηση στα χωριά το Πάσχα, αν αυτή γινόταν με μέσα μεταφοράς, αντίθετα θα ήταν ακίνδυνη αν γινόταν με αυτοκίνητα.

«Ο τρόπος μετακίνησης, κυρίως για τα μέσα μεταφοράς, μπορεί να δημιουργούσε πρόβλημα. Αυτοί που θα πήγαιναν με το αυτοκίνητό τους και θα έκαναν Πάσχα σε εξωτερικούς χώρους, δεν νομίζω πως θα προσέθετε κίνδυνο», είπε η Λινού. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις