Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Αξιωματούχος ΕΜΑ: Ενδείξεις πως το εμβόλιο της AstraZeneca συνδέεται με θρομβώσεις


 Για σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με θρομβώσεις κάνει λόγο αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ενδείξεις σύνδεσης του εμβολίου της AstraZeneca με τις θρομβώσεις «βλέπει» αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ Μάρκο Καβαλέρι είπε στην ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero» ότι «κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο», αν και δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε μια τέτοια αντίδραση.
Υποστήριξε επίσης πως ο Οργανισμός μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα διαπιστώσει εάν τελικά υπάρχει σύνδεση.

Xτες, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου μίλησε για ένα σπάνιο σύνδρομο θρόμβωσης και θρομβοπενίας που εκδηλώνεται και έχει απασχολήσει σχετικά με το αν σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, αναφέροντας ότι είναι πιο συχνό σε γυναίκες κάτω των 55 ετών.

Σύμφωνα με την ίδια, έχουν παρουσιαστεί περιστατικά σε όλο το φάσμα των ηλικιών ενώ στην Ελλάδα, σε σύνολο 346.000 δόσεων AstraZeneca, έχει αναφερθεί στον ΕΟΦ ένα επεισόδιο που έχει χαρακτηριστεί πιθανό να συνδέεται με το σκεύασμα και αυτό έχει συμπεριληφθεί στις αναφορές στον EMA.
Από την πλευρά του, σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στην ανησυχία που έχουν προκαλέσει κάποια επεισόδια θρομβώσεων από το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από τις ευρωπαϊκές χώρες» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, συμπληρώνοντας πως «όπως όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, έτσι έχει και το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί υπέρ της ασφάλειάς του».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις