Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Belharra: Βελτιωμένη η πρόταση των Γάλλων για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού


 Του Κώστα Αλατζά

Συνεχίζονται οι βελτιώσεις στις προσφορές των εταιρειών που «ναυμαχούν» για το πρόγραμμα των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ο αντιπρόεδρος του

Γαλλικού ομίλου Νaval Group, Άλεν Γκιγιού παρουσίασε στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα τη νέα βελτιωμένη πρόταση για τις Belharra.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, η νέα πρόταση περιλαμβάνει την επίσπευση του χρονοδιαγράμματος των νέων φρεγατών. Σύμφωνα με τους Γάλλους, σε περίπτωση που επιλεγούν από την ελληνική κυβέρνηση οι γαλλικές φρεγάτες, η πρώτη Belharra θα μπορεί να ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό το 2025η δεύτερη το 2027 , η τρίτη το 2028 και η τελευταία το 2029.

Μέχρι την παράδοση τους, όπως ανέφερε ο κ. Γκιγιού, η Γαλλία είναι έτοιμη να παραδώσει δυο φρεγάτες στο ΠΝ στις αρχές του 2022. Πρόκειται για τις φρεγάτες Latouche-Treville (ανθυποβρυχιακή) και την AAW Jean Bart (αντιαεροπορική) που αποτελούν την ενδιάμεση λύση του προγράμματος ναυπήγησης των νέων φρεγατών.

Η λεγόμενη ενδιάμεση λύση βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Όπως έχει γράψει το OnAlert, ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται σε επαφές με υπουργούς και πρέσβεις των ενδιαφερομένων κρατών. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να συναντήσει τον Ολλανδό πρέσβη στην Αθήνα.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την εισήγηση του για τις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού και τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων ΜΕΚΟ τον ερχόμενο Μάιο.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις