Τρίτη 6 Απριλίου 2021

"Βόμβα" από Λινού: Κάναμε λάθος- Κλείσαμε τους ανθρώπους μέσα και αυξήσαμε τη διασπορά - ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;


 "Εξαιρετικό" χαρακτήρισε η Αθηνά Λινού το γεγονός ότι, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν από αύριο, τονίζοντας όμως ότι θα πρέπει έχουμε πάντα υπόψη μας τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, δηλαδή τη μάσκα, τις αποστάσεις και την υγιεινή των χεριών.

"Θεωρήσαμε ότι περιορίζοντας τον κόσμο στους κλειστούς χώρους θα είχαμε μικρότερη διασπορά, αντί για τη διασπορά στους εξωτερικούς", σχολίασε η κ. Λινού για τα μέτρα που είχαν ληφθεί πριν, παραδεχόμενη ότι επρόκειτο για "λάθος απόφαση".

"Εκείνο που δεν είχε ληφθεί υπόψιν στην οργάνωση των μέτρων, ήταν ότι δεν ήμασταν πλέον στην κατάσταση που δεν είχαμε ελάχιστα κρούσματα επομένως η πιθανότητα

να συναντήσουμε κάποιο κρούσμα ήταν εκτός σπιτιού και θεωρήσαμε ότι με το να περιορίσουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους, θα προλαμβάναμε την μικρή έκθεση που θα μπορούσε να προκύψει σε ανοιχτούς χώρους. Αυτό όμως δεν ίσχυε" εξήγησε η κ. Λινού σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

"Είχαμε ήδη ενδοοικογενειακή και ενδοοκτιριακή διασπορά μεγάλη και κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε τη διασπορά" ανέφερε η κ. Λινού.

Αιτιολογώντας, ωστόσο είπε πως ήταν λάθος λόγω λάθος στοιχείων και πως αυτοί που έλαβαν τις αποφάσεις, "δεν είχαν επαρκή πληροφορία" και "κατανόηση της προστατευτικής δράσης του υπαίθριου χώρου"

Ερωτηθείσα, τέλος, για το εμβόλιο της AstraZeneca, συνέστησε "ψυχραιμία και υπομονή για να καταλάβουμε τι συμβαίνει", χαρακτηρίζοντας "δύσκολη εξίσωση" αυτό που συμβαίνει, λόγω του ότι, "ο κίνδυνος από το εμβόλιο παραμένει μικρότερος από αυτόν της νόσου". Η ίδια, πάντως, είπε ότι θα το έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις