Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για την παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού


 Σε διάβημα στην Άγκυρα προχώρησε η Αθήνα για την παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού.

Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ.
Η κίνηση αυτή αφορούσε στην παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού σκάφους L’Atalante από πολεμικό σκάφος της Τουρκίας, την περασμένη Πέμπτη.
To γαλλικό ερευνητικό βρισκόταν εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και σε περιοχή εντός αποκλειστικής δραστηριότητας των ελληνικών ναυτικών σταθμών.
Η Ελλάδα είχε εκδώσει νόμιμες Navtex για το γαλλικό πλοίο, όπως είχε επιβεβαιώσει και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο επειδή η περιοχή είναι ελληνικής δικαιοδοσίας» σημείωσε μόλις χθες ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Η παρενόχληση ήρθε μετά το «θερμό επεισόδιο» μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.
Σημειώνεται, μάλιστα, πως ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναφέρθηκε και σήμερα στο συμβάν, δηλώνοντας πως ο Έλληνας ομόλογός του τον «στεναχώρησε».
«Δεν συμπεριφέρθηκε ειλικρινά» είπε ο Τσαβούσογλου και συμπλήρωσε: «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είναι ο προσωπικός μου φίλος. Δεν ήταν ειλικρινής εδώ. Αυτό είναι που με στεναχωρεί».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις