Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Διπλή «ήττα» Ερντογάν σε δημοσκόπηση: Τον ξεπερνούν σε ποσοστά Ιμάμογλου και Γιαβάς

 


Η κυβέρνηση του AKP και ο τρόπος με τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ηγείται της χώρας του φαίνεται πως δεν έχει τον αντίκτυπο που ο ίδιος θα ήθελε, καθώς σε πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya, ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται πίσω στα ποσοστά, τόσο από τον Δήμαρχο της Άγκυρας, όσο και από τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης.

«Διπλή ήττα» του Τούρκου Προέδρου αποτυπώνουν στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο πρόσφατης δημοσκόπησης, καθώς στο ερώτημα «ποιος θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές» ο Εκρέμ Ιμάμογλου και ο Μανσούρ Γιαβάς τον ξεπερνούν σε ποσοστά, αναδεικνύοντας έτσι την κοινωνική δυσαρέσκεια και «αλλαγή κλίματος» στη γειτονική χώρα.

Όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο «Φιλελεύθερος Κύπρου», στην δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya η οποία διεξήχθη μεταξύ 11-14 Απριλίου το 29,3% απάντησε πως εάν ήταν υποψήφιος για τις προεδρικές πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν θα τον ψήφιζε οπωσδήποτε και πάλι ενώ το 49% οπωσδήποτε δεν θα τον ψήφιζε.

Επιπρόσθετα, το 88% λέει ότι υπάρχει οικονομική κρίση στην Τουρκία και το 11% ότι δεν υπάρχει.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης 

Στο ερώτημα ποιος πιστεύουν ότι θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές αν σε αυτές συμμετείχαν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Μανσούρ Γιαβάς, ο νυν δήμαρχος Άγκυρας, το 29% απάντησε Ταγίπ Ερντογάν και το 44,5% απάντησε Μανσούρ Γιαβάς.

Σε ερώτηση ποιος πιστεύουν ότι θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές εάν σε αυτές συμμετείχαν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο νυν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το 28,2% απάντησε ο Ταγίπ Ερντογάν και το 43,3% απάντησε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σε ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν εάν ήταν υποψήφιοι μόνο οι Ταγίπ Ερντογάν και Μανσούρ Γιαβάς, το 30,5% απάντησε Ταγίπ Ερντογάν και το 48% Μανσούρ Γιαβάς. Σε ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν εάν ήταν υποψήφιοι μόνο οι Ταγίπ Ερντογάν και Εκρέμ Ιμάμογλου το 30,5% απάντησε Ταγίπ Ερντογάν και το 48,6% απάντησε Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψήφιζαν εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, το 25,8% απάντησε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το 21,6% απάντησε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το 10,4% το Καλό Κόμμα, το 8% το φιλοκουρδικό HDP και το 6% το ακροδεξιό συγκυβερνών Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ).

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Με πληροφορίες από: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων – Philenews | Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις