Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Η «γερμανοποίηση» της Ελλάδας: 80 έτη μετά την εισβολή στα Χανιά το... γιορτάζουν & στη Θεσ/νίκη παίρνουν δωρεάν κτίρια!


 Η «γερμανοποίηση» της Ελλάδας: 80 έτη μετά την εισβολή στα Χανιά το... γιορτάζουν & στη Θεσ/νίκη παίρνουν δωρεάν κτίρια!

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Θεσσαλονίκη η παραχώρηση του κτιρίου της ιστορικής «Βίλας Πετρίδη» στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας (ΕΓΙΝ) (ναι, όσο και αν θυμίζει την μαύρη Κατοχή, υπάρχει και τέτοιο), κατόπιν γερμανικών πιέσεων στην δημοτική αρχή και παρά τις αντιδράσεις των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, από δημοτικούς συμβούλους και από εκπροσώπους οργανώσεων της αντίστασης.

Μάταια προσπάθησαν να πείσουν ότι αυτού του είδους η παραχώρηση όχι μόνο θα λειτουργήσει σε βάρος της ιστορικής μνήμης της γερμανικής Κατοχής, αλλά θα ζημιώσει και την υπόθεση των ελληνικών διεκδικήσεων των γερμανικών αποζημιώσεων.

Για να μην αναφέρουμε το «ξέπλυμα» της σφαγής των Εβραίων που θα συντελεστεί στην Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς, από ένα ίδρυμα το οποίο κανονικά δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει.

Το ιστορικό νεοκλασικό κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Αναγεννήσεως 10, στη δυτική πλευρά της πόλης, απέναντι από τα δικαστήρια, παραχωρείται δωρεάν μέχρι τα τέλη του 2027 προκειμένου να αποτελέσει την έδρα του Ιδρύματος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Και σα να μην έφτανε αυτό, τα Χανιά, η γενέτειρα της οικογένεια Μητσοτάκη, ετοιμάζεται να τιμήσει τους Γερμανούς εισβολείς, επί τη ευκαιρία των 80 ετών από την αεραπόβαση και την σκληρή Κατοχή με χιλιάδες εκτελέσεις αθώων Κρητικών που την ακολούθησαν! 

Η «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» κατόπιν αδείας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα καλέσει Γερμανούς αλεξιπτωτιστές για μία εβδομάδα στην Κρήτη και το Μάλεμε των Χανίων, προκειμένου να... τιμηθεί η πρώτη μείζων επιχείρηση αεραπόβασης στην σύγχρονη στρατιωτική Ιστορία!

Ναι! Θα τιμήσουν την γερμανική εισβολή και συνακόλουθα φυσικά, και το ναζιστικό κόμμα που την αποφάσισε ως ηγεσία της Γερμανίας! Πάλι καλά που δεν κάνουν και μνημόσυνο στον Αδόλφο Χίτλερ!

Εκτός και αν κάποιος μας πει ότι «άλλο ήταν η εισβολή και η επιχείρηση και άλλο η ναζιστική ηγεσία της Γερμανίας»! Μόνο αυτό δεν μας έχουν πει ακόμα... 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Η αφίσα για το... event λέει επί λέξει:

«ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους», ενώ δίπλα προσθέτει: «17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και... Έλληνες:

Την ώρα που στην Ουκρανία θεριεύει ο νεοναζισμός με της γερμανικές σημαίες του Γ'Ράιχ να κυματίζουν στις Ταξιαρχίες των μισθοφόρων του καθεστώτος του Κιέβου, στην Ελλάδα, τα μαύρα φαντάσματα του φρικτού παρελθόντος ξαναζωντανεύουν και προσβάλουν την φήμη των Ελλήνων που αντιστάθηκαν και πέθαναν για την ελευθερία. Θα το επιτρέψουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις