Σάββατο 24 Απριλίου 2021

«Ενθουσιασμένος» δηλώνει ο Τ.Μπάιντεν από τη συνομιλία του με Β.Πούτιν που πριν 1 μήνα χαρακτήριζε «ψυχρό δολοφόνο»

 


«Ενθουσιασμένος» για τις δηλώσεις του Βλάντιμιρ Πούτιν σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δημιουργώντας νέα ερωτήματα για την πνευματική του κατάσταση, καθώς πριν λίγες εβδομάδες αποκαλούσε τον Ρώσο πρόεδρο «ψυχρό δολοφόνο». 

«Είμαι ενθουσιασμένος από την έκκληση του προέδρου Πούτιν χτες για παγκόσμια συνεργασία προκειμένου να προωθηθεί η απαλλαγή από τον άνθρακα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανυπομονούν να δουλέψουν με τη Ρωσία και άλλες χώρες για αυτόν τον σκόπο. Είναι μια μεγάλη υπόσχεση», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν.

Μιλώντας κατά τη δεύτερη ημέρα της ψηφιακής συνόδου κορυφής δήλωσε πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος ωστόσο θα πρέπει όλες οι πλευρές να κάνουν περισσότερα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε προσκαλέσει τον Βλάντιμιρ Πούτιν σε διαδικτυακή σύνοδο για το κλίμα στην οποία συμμετείχαν κι άλλοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Κινέζος Σι Τζινπινγκ, και ο Ρώσος πρόεδρος ανταποκρίθηκε. 

Βέβαια ούτε ο Βλάντιμiρ Πούτιν ούτε ο Σι Τζίνπινγκ ακολούθησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένους από τους συμμάχους τους, σε συγκεκριμένες νέες δεσμεύσεις για τη μείωση της ρύπανσης των ορυκτών καυσίμων κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης συνόδου κορυφής που φιλοξενείται στις ΗΠΑ.

Μάλιστα στη σύνοδο συμμετείχε και ο Μπιλ Γκέιτς που κάλεσε τις κυβερνήσεις και τον ιδιωτικό τομέα να συνεργαστούν για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που θα οδηγήσει σε εξάλειψη των ρυπὠν.

Ο ιδρυτής της Μιcrosoft ανέφερε πως θα πρέπει να υιοθετηθούν πολιτικές που θα καταστήσουν ταχύτερη και φθηνότερη τη μετάβαση.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις