Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Επιστημονική έρευνα ανέφερε ότι εξωγήινος πλανήτης κρύβεται στο κέντρο της Γης - Όσα τονίζουν οι επιστήμονες


 Όπως ανέφερε μία πρόσφατη επιστημονική έρευνα, πολύ πιθανό είναι το σενάριο στο κέντρο της Γης να κρύβεται ένας εξωγήινος πλανήτης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ήταν η ίδια σύγκρουση που οδήγησε στη δημιουργία του φυσικού δορυφόρου της Γης, της Σελήνης και ερευνητές μελέτησαν ίχνη αυτής της σύγκρουσης, που παραμένουν θαμμένα βαθιά μέσα στον μανδύα του πλανήτη μας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Κιαν Γιουάν, γεωλόγος στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα στις ΗΠΑ, ίσως τα πυκνότερα σημεία στο εσωτερικό της Γης είναι αυτά ακριβώς τα εναπομείναντα τμήματα του πλανητοειδούς.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

«Ο μανδύας της Θείας ίσως είναι κατά μεγάλο ποσοστό πυκνότερος από εκείνος της Γης, κάτι που επέτρεψε στα τμήματα του πλανητοειδούς να βυθιστούν στον κατώτατο μανδύα της Γης και να συγκεντρωθούν σε θερμοχημικoύς σωρούς, που έχουν εντοπιστεί σεισμικά» αναφέρεται στα συμπεράσματα της έρευνας που παρουσιάστηκε στο συνέδριο «Lunar and Planetary Science Conference».

«Αυτή η τρελή ιδέα είναι το λιγότερο πιθανή» σχολίασε χαρακτηριστικά, ο Γιουάν, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ «Daily Mail».


Η θεωρία της σύγκρουσης της Θείας με τη Γη είναι γνωστή ως η Θεωρία της Μεγάλης Σύγκρουσης.

Σύμφωνα με την υπόθεση, η πρώιμη Γη συγκρούστηκε με τον πλανητοειδή, πριν από περίπου 4,5 δισ. χρόνια.


Οι επιστήμονες που την υποστηρίζουν αναφέρουν ότι η θεωρία εξηγεί την παρουσία της Σελήνης καθώς και το γεγονός ότι ο πυρήνας του πλανήτη μας είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι αναμένεται για ένα ουράνιο σώμα του μεγέθους της Γης.

Σύμφωνα με την υπόθεση του βυθισμένου εξωγήινου πλανήτη, κάποια από τα τμήματα της Θείας εντοπίζονται κάτω από τη Δυτική Αφρική και τον Ειρηνικό Ωκεανό, έχουν πάχος εκατοντάδων μιλίων και μέγεθος ολόκληρων ηπείρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις