Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Εργασία μόνο για «ελεγμένους»: Με υποχρεωτικά τεστ θα ανοίξει και η εστίαση - Με «πάσο ελευθερίας» η νέα «κανονικότητα»;


 «Υπερόπλο» χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση το self test, αν και διαφωνούν καθέτως οι επιστήμονες ο οποίοι τονίζουν πως «παίζουμε με τη φωτιά», όπως δήλωσε και ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος. 

Η κυβέρνηση λοιπόν θέλει να ανοίξει -επιτέλους- την αγορά, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται να ακολουθήσει και η εστίαση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε πως το άνοιγμα θα γίνει με την υποχρεωτική διεξαγωγή self test, όπως ακριβώς δηλαδή έγινε και με τα Λύκεια. 

Σήμερα συνεδριάζουν οι «ειδικοί» όπου και αναμένεται να αποφασίσουν σε μεγάλο βαθμό το τι και πως θα ανοίξει από Δευτέρα, ενώ θα γίνουν και οι πρώτες συζητήσεις για το Πάσχα. 

Όπως σας έχει ενημερώσει ήδη το pronews.gr η κυβέρνηση βλέπει το Πάσχα στο χωριό ως μία πρόβα τζενεράλε για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού», έτσι δικαίωμα θα έχουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση, ή έχουν αναρρώσει πρόσφατα από κορωνοϊό, αλλά και όσοι επιδείξουν βεβαίωση πως έχουν κάνει τεστ για τον κορωνοϊό. 

Η κυβέρνηση λοιπόν ποντάρει πως η «ελευθερία» θα επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο, ελέγχοντας δηλαδή υποχρεωτικά συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων. 

Προκειμένου να πας λοιπόν στην εργασία σου, το τεστ θα αποτελεί προϋπόθεση, προς το παρόν σε συγκεκριμένους τομείς, όπως σε δημόσιες υπηρεσίες, μεταφορές κλπ. Σε θέσεις δηλαδή που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.

Στο ίδιο πλαίσιο εκτός από την υποχρεωτικότητα θα προβλέπονται και επιπτώσεις τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους σε περίπτωση μη διενέργειας των τεστ.

Εκτός βέβαια από τους προαναφερθέντες η κυβέρνηση ξεκινάει τα σχέδια της για το άνοιγμα της εστίασης, η οποία θα ανοίξει μετά το Πάσχα και ο στόχος είναι να ανοίξει πριν από τις 14 Μαΐου, όταν και θα έρθουν οι τουρίστες στη χώρα. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με τραπεζάκια έξω και με υποχρεωτική διεξαγωγή self test για τους εργαζόμενους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει και μειωμένο ωράριο. 

Έτσι η κυβέρνηση ετοιμάζει μία νέα «κανονικότητα» στην οποία για να μπορέσει κάποιος να πάει στην εργασία του (ή στο σχολείο του) θα πρέπει να επιδεικνύει ένα υγειονομικό πάσο. Σήμερα αυτό (δεδομένου ότι δεν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί) θα είναι τα self test, αύριο ίσως είναι το «πιστοποιητικό εμβολιασμού», του οποίου θιασώτης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενώ άγνωστο είναι το τι θα γίνει με τους πελάτες, δηλαδή αν θα ισχύει ότι στο Ισραήλ (επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους), ή εάν η κυβέρνηση θα θεωρήσει «ασφαλές» να ελέγχει μόνο τους εργαζομένους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις