Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Φρενίτιδα στην Τουρκία: Αγόρασε τεράστιες εκτάσεις γης ο Μπιλ Γκέιτς στην Αν.Θράκη; - Η διώρυγα στην Κων/πολη η αιτία


Στα ύψη έχουν φτάσει οι τιμές αγροτικών εκτάσεων στην ανατολική Θράκη εν μέσω φημών ότι ο Αμερικανός συνιδρυτής της Microsoft  και  δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέίτς αγοράζει μαζικά εκτάσεις γης στην περιοχή, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την έντονη φημολογία  ο Μπιλ Γκέιτς έχει αγοράσει περί τα 22.000 στρέμματα γης μεταξύ της Αδριανούπολης της  Ραιδεστού και του  Κιρκλαρελί στην ανατολική Θράκη και συνεχίζει να αγοράζει εκτάσεις.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ οι εκτάσεις γης κοντά στις περιοχές όπου ο Μπιλ Γκέιις φημολογείται ότι έχει αγοράσει εκτάσεις έχουν πάρει τεράστια αξία, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες σπεύδουν να πουλήσουν εκτάσεις σε προνομιακές τιμές, διαφημίζοντας ότι θα είναι «γείτονες» με τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς. Μάλιστα ακούγονται και τιμές περί τα 8.000 € ανά στρέμμα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι αγορά εκτάσεων γης από τον Μπίλ Γκέιτς είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με το τουρκικό υπουργείο Γεωργίας και το ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς.

Πολλοί συνδέουν την αγορά γης με τα σχέδια του Ερντογάν να κατασκιάσει τη  νέα διώρυγα στην Κωνσταντινούπολη, κάτι που θα δώσει μεγάλη αξία στις επενδύσεις γης στην περιοχή.

Παρ όλα αυτά όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα  Σαμπαχ το μητρώο  από τις αγοραπωλησίες γης στην ανατολική Θράκη δεν έχει πουθενά το όνομα Γκέιτς ή του ομώνυμου ιδρύματος.

Πολλοί όμως προειδοποιούν πως αυτές οι φήμες μπορεί να γίνουν αιτία αισχροκέρδειας από διάφορους.  

«Οι κερδοσκόποι αναφέρουν ότι όσοι αγοράσουν γη στην περιοχή θα είναι γείτονες με τον Μπιλ Γκέιτς. Αυτό όμως που ακούγεται είναι μόνο φήμες.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Αυτοί που έχουν προχωρήσει σε αγορές γης πριν τις φήμες αυτές τις έχουν ανάγκη για να αυξήσουν τη τιμή των αγροτεμαχίων τους και των κερδών τους. Κατά τη γνώμη μου αυτές οι φήμες έχουν ως στόχο να αναζωογονήσουν απλά την τοπική αγορά καθώς έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα από την επιδημία του κορωνοϊού», αναφέρει ο Kemal Döleneken ειδικός σε θέματα ακινήτων.

Ταυτόχρονα τόσο το υπουργείο Γεωργίας όσο και το υπουργείο Εξωτερικών διέψευσαν τα δημοσιεύματα όταν το θέμα ήρθε στην  Βουλή από βουλευτές του CHΡ.

Το υπουργείο Γεωργίας σε απάντησή του ανέφερε μεν πως στις 9 Δεκεμβρίου του 2018 είχε υπάρξει μια συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του ιδρύματος Γκέιτς και της τουρκικής κυβέρνησης για θέματα μελλοντικής συνεργασίας αλλά δεν υπήρξε κάποια αγορά από τον Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο.

Αλήθεια ή όχι ο Μπιλ Γκέιτς το τελευταίου διάστημα αγοράζει χωρίς αύριο εκτάσεις γης στις ΗΠΑ. Τον περασμένο Ιανουάριο του περιοδικό The Land ανέφερε πως ο Γκέιτς ήταν ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης αγροτικής γης στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις