Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Γιώργος Καραϊβάζ: Στο "μικροσκόπιο" της ΕΛΑΣ η δουλειά του δημοσιογράφου, Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση για το όπλο


 Οι Αρχές έχουν βάλει στο "μικροσκόπιο" τη δουλειά του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής μετά από φονική ενέδρα.

Θρήνος στον δημοσιογραφικό κόσμο για τον θάνατο του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στην περιοχή του Αλίμου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Λίγο μετά τις 14:00 ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του και μόλις βγήκε από το όχημά του τον περίμεναν δύο άτομα, που επέβαιναν σε ένα σκουρόχρωμο σκούτερ.

Ο συνοδηγός τον πλησίασε και τον πυροβόλησαν αρκετές φορές στο σώμα και το κεφάλι.

Ο δημοσιογράφος δέχθηκε τουλάχιστον δέκα σφαίρες στο σώμα του και οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν, πιθανότατα, σιγαστήρα, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.


Τι έχει γίνει γνωστό για τους δράστες
Οι δράστες, όπως δείχνουν όλα, γνώριζαν καλά το πρόγραμμά του και τον παρακολουθούσαν, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για ένα «επαγγελματικό χτύπημα», όπως μεταφέρει η ΕΡΤ, καθώς όλα έγιναν μέρα μεσημέρι και στο σημείο υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο συνοδηγός του σκούτερ που άνοιξε πυρ κατά του δημοσιογράφου φορούσε ένα στρατιωτικό μπουφάν και μόνο μία μαύρη χειρουργική μάσκα και όχι κράνος. Ήταν μετρίου αναστήματος.
Παράλληλα, ο οδηγός είχε καλυμμένο κεφάλι είτε με σκούφο, είτε με κράνος, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη το τι ακριβώς.
Συμβόλαιο θανάτου – Τι δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες
Οι Αρχές, εξετάζοντας τα μέχρι τώρα στοιχεία, «βλέπουν» συμβόλαιο θανάτου πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν πως ο δημοσιογράφος δέχθηκε μία χαριστική βολή στο κεφάλι, ενώ καθοριστικό ρόλο στις έρευνες θα παίξουν οι καταθέσεις υπαλλήλων του δήμου Αλίμου, που βρίσκονταν στο σημείο όταν έλαβε χώρα η εν ψυχρώ εκτέλεση.
Οι μάρτυρες αναμένεται να ρίξουν «φως» στις ακριβείς συνθήκες που έλαβε χώρα η δολοφονία, ενώ θα δώσουν πληροφορίες και για τον ποιον δρόμο ακολούθησαν οι δράστες μετά την εκτέλεση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εντοπισμό βίντεο με την πορεία τους.
Γειτόνισσα του Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε στο Sputnik για την εκτέλεση του δημοσιογράφου αναφέροντας τα εξής:
«Πέρασε μία μηχανή, τον πυροβολήσανε και στο τέλος τού έριξαν χαριστική βολή και σηκώθηκαν και έφυγαν. [...] Ήταν στο πεζοδρόμιο ακριβώς δίπλα στο αυτοκίνητο, μόλις είχε βγει προφανώς και ήταν πεσμένος μπρούμυτα»


Στο «μικροσκόπιο» η δουλειά του
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, πάντως, φαίνεται να έχουν στρέψει την έρευνα στην δουλειά του δημοσιογράφου.
Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται οι αναρτήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ στην ιστοσελίδα του bloko.gr και σε υποθέσεις, με τις οποίες είχε ασχοληθεί ο δημοσιογράφος.


Οι πληροφορίες αναφέρουν, ακόμη, ότι ο ίδιος δεν είχε ζητήσει αστυνομική προστασία, ενώ όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο δημοσιογράφος είχε την άνεση να το δηλώσει εάν υπήρχε κάποια απειλή σε βάρος του το τελευταίο διάστημα ή να ζητήσει φύλαξη, κάτι που δεν έγινε.
Τέλος, οι αστυνομικοί «σαρώνουν» και τις επικοινωνίες και χαρτογραφούν τη διαδρομή του δημοσιογράφου από τον τηλεοπτικό σταθμό Star όπου εργάζεται μέχρι στο σπίτι του.
Τα δύο σενάρια
Οι Αρχές δεν αποκλείουν οι δύο φυσικοί αυτουργοί να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι είτε παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ από τη στιγμή που έφυγε από τη δουλειά του, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο της ενέδρας.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι φυσικοί αυτουργοί να ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο ή να γνώριζαν τόσο καλά το πρόγραμμά του, που περίμεναν κοντά στο σπίτι του για να τον δολοφονήσουν.
Στην περίπτωση που συνέβη το δεύτερο σημαίνει πως οι δράστες παρακολουθούσαν καιρό τον δημοσιογράφο.

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση για το όπλο

Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη βαλλιστική προέκυψε πως το 9αρι όπλο, με το οποίο εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος, ήταν "καθαρό", δηλαδή δεν είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Ωστόσο, οι Αρχές θα προχωρήσουν και σε μια δεύτερη βαλλιστική εξέταση για να το επιβεβαιώσουν. Το αποτέλεσμα δεν εξέπληξε πάντως τους αστυνομικούς που ανέμεναν ότι το όπλο δεν θα αποτελούσε "σφραγίδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις