Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Χρηματιστής σκότωσε την καλλονή σύζυγό του - Πώς η κερατίνη στα μαλλιά της αποκάλυψε την αλήθεια

 


Το 2019 λύθηκε μια μυστηριώδης δολοφονία που είχε συμβεί πριν πάνω από δέκα χρόνια σε μια οικογένεια χρηματοοικονομικών συμβούλων της Wall Street.

Το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου του 2009, η εννιάχρονη Άννα βρήκε τη μητέρα της, τη 47χρονη Σέλε Ντανισέβσκι-Κόβλιν, νεκρή στην μπανιέρα.
Κάλεσε τον πατέρα της τον Ρόντερικ Κόβλιν, ο οποίος ζούσε δίπλα. Λίγο πριν από τον θάνατό της, η Σέλε κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, νοικίασε όμως ένα διαμέρισμα για τον σύζυγό της κοντά, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να τον βλέπουν.
Ο Ροντ κάλεσε την υπηρεσία διάσωσης. Στη συνέχεια, υποτίθεται ότι τράβηξε το σώμα από το νερό, το σκέπασε με μια κουβέρτα και προσπάθησε να κάνει τεχνητή αναπνοή. Ήταν όμως πολύ αργά για να σωθεί η Σέλε.
Στο πρόσωπό της υπήρχαν γρατζουνιές ενώ το αίμα έρεε από μια βαθιά πληγή στο κεφάλι της. Η πόρτα του ντουλαπιού πάνω από το μπάνιο ήταν βγαλμένη από τους μεντεσέδες της.
Ο άντρας προσποιήθηκε ότι ήταν ταραγμένος: έτρεμε, προσπαθούσε να αγκαλιάσει τους αστυνομικούς και έλεγε συνέχεια ότι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο.
Για κάποιον που είχε μελετήσει τη βιογραφία του Ρόντερικ ήταν πολύ εύκολο να καταλάβει ποιος ευθυνόταν για τον θάνατο της Σέλε. Ήταν ένας αρχάριος χρηματιστής ενώ η σύζυγός του ήταν αντιπρόεδρος μιας μεγάλης χρηματοοικονομικής εταιρείας.
Ο Ρόντερικ δεν μπορούσε να κάνει καριέρα, οπότε ζούσε χωρίς ντροπή με τον μισθό της συζύγου του και έπαιρνε χρήματα από τους γονείς του.
Δεν δούλεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα και ξόδευε τον ελεύθερο χρόνο του σε διάφορα χόμπι και σχέσεις. Είχε αρκετές ερωμένες και μιλούσε στο Facebook με εκατοντάδες γυναίκες
Η Σέλε κατέθεσε την αίτηση διαζυγίου όταν ο Ροντ δήλωσε ανοιχτά ότι ήθελε να έχουν ελεύθερη σχέση. Μετά τον χωρισμό, ομολόγησε στους συγγενείς της ότι φοβόταν την εκδίκησή του και σκεφτόταν να του πληρώσει κάποια χρήματα.
Φαίνεται ότι οι επιφυλάξεις της ήταν βάσιμες. Ο σύζυγός της άρχισε να της δημιουργεί διάφορα προβλήματα: είπε ψέματα στους προϊσταμένους της ότι έπαιρνε ναρκωτικά και στη συνέχεια πήγαινε κρυφά στο διαμέρισμά της για να διαβάσει τα μηνύματα της. Σαν να μην έφτανε αυτό, κατηγόρησε τη σύζυγό του ότι κακοποιούσε τον τρίχρονο γιο τους.
Ωστόσο, η ιατρική εξέταση δεν επιβεβαίωσε τα λόγια του, οπότε ο ίδιος καταδικάστηκε για δυσφήμιση. Του απαγόρευσαν να συναντάει το παιδί του χωρίς επίβλεψη, καθώς και να πλησιάσει τη Σέλε.
Στις 29 Δεκεμβρίου του 2009 η Σέλε ζήτησε γραπτώς από τον δικηγόρο της να διαγράψει τον Ροντ από τη διαθήκη της.
Σύμφωνα με το προηγούμενο έγγραφο, θα λάμβανε δύο εκατομμύρια δολάρια και την ασφάλιση.
Ήθελε σε περίπτωση θανάτου της τέσσερα εκατομμύρια δολάρια να πάνε αποκλειστικά στα παιδιά της ενώ ο Ροντ να μην πάρει τίποτα. Η συνάντησή της με τον δικηγόρο της, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, είχε προγραμματιστεί για την 1η Ιανουαρίου του 2010.
Αντ' αυτού, την 1η Ιανουαρίου, το σώμα της παραδόθηκε σε παθολόγο, ο οποίος ανακάλυψε τέσσερις μώλωπες στο μέγεθος ενός νομίσματος στον δεξί καρπό της και μια μεγάλη μελανιά στον δείκτη της.
Οι γονείς της απαγόρεψαν να γίνει η νεκροψία για θρησκευτικούς λόγους. Παραδόξως, η αστυνομία θεώρησε ότι η αιτία θανάτου ήταν ατύχημα και δεν έγινε αναζήτηση ούτε δακτυλικών αποτυπωμάτων, ούτε δειγμάτων DNA, ούτε κάποιων άλλων στοιχείων στον τόπο του θανάτου της.
Η Σέλε θάφτηκε δύο ημέρες αργότερα. Σύντομα όμως οι συγγενείς της θυμήθηκαν κάποιες ύποπτες λεπτομέρειες πριν τον θάνατό της.
Για παράδειγμα, μια μέρα πριν τον θάνατό της η Σέλε ίσιωσε τα μαλλιά της με κερατίνη και δεν έπρεπε να τα βρέξει για τρεις ημέρες.
Ήταν επίσης γνωστό ότι δεν της άρεσε να κάνει μπάνιο και προτιμούσε το ντους. Στη συνέχεια, η αδερφή της θυμήθηκε ότι η Σέλε τής έλεγε ότι ο Ροντ τη μισούσε.
Τον Απρίλιο του 2010 η οικογένεια συμφώνησε να γίνει η νεκροψία. Ο ειδικός διαπίστωσε ότι η γυναίκα στραγγαλίστηκε.
Ο κύριος ύποπτος ήταν, φυσικά, ο Ροντ και το κίνητρο ήταν προφανές - έμαθε για την επιθυμία της συζύγου του να τον διαγράψει από τη διαθήκη και τη σκότωσε. Ωστόσο, ήταν αδύνατο να κατηγορηθεί για το έγκλημα βάσει μόνο εικασιών και ενδείξεων.
Το 2015 τον ξεσκέπασε μία από τις ερωμένες του, η Ντέμπρα. Ύστερα από έναν καυγά η γυναίκα απευθύνθηκε στην αστυνομία και είπε ότι ο Ροντ της είχε αποκαλύψει τη δολοφονία της συζύγου του.
Έγινε επίσης γνωστό ότι δύο χρόνια νωρίτερα είχε σώσει την ομολογία του φόνου στο τηλέφωνο της κόρης του.
Εκεί έλεγε ότι το κορίτσι θύμωσε με τη μητέρα του και την έσπρωξε, οπότε η γυναίκα έπεσε στην μπανιέρα και πέθανε. Ο Ροντ ήλπιζε ότι με την ψευδή ομολογία θα κατάφερνε να διώξει την ενοχή από πάνω του.
Αυτά τα στοιχεία ήταν αρκετά για τη σύλληψη του Ροντ τον Νοέμβριο του 2015. Συνέχισε να επιμένει στην αθωότητά του.
Το 2019 έγινε το δικαστήριο. Ακούστηκαν οι δηλώσεις των αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στη σκηνή του εγκλήματος, των ιατροδικαστών, των συγγενών και γνωστών της Σέλε και των ερωμένων του Ροντ, συμπεριλαμβανομένης της Ντέμπρα Όλες.
Τα παιδιά παρακάλεσαν τον δικαστή να μειωθεί η ποινή, όμως το αίτημά τους απορρίφθηκε. Ο Ρόντερικ Κόβλιν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις