Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Ηνίοχος 21: Το επιβλητικό elephant walk που κάνει τον γύρο του κόσμου [vid]


 Ο «Ηνίοχος 21» είναι πλέον παρελθόν και σε λίγο αρχίζει ο σχεδιασμός για την επόμενη μεγάλη άσκηση.

Αν κρίνει κανείς από τις εντυπώσεις που αποκόμισαν οι πιλότοι των χωρών που έλαβαν μέρος, θεωρείται πολύ πιθανό η συμμετοχή στον «Ηνίοχο 22» να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Είναι χαρακτηριστική η φράση που είπε ο πιλότος ενός Rafale C της Γαλλικής Armée de l’Air et de l’Espace (AAE): «Τα βουνά της χώρας, οι θάλασσες κάνουν τις αποστολές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Χρειάζεται να προσαρμόσουμε όλες μας τις τακτικές σε όλη αυτή την ποικιλία των τοπίων, και αυτό είναι κάτι που βρίσκουμε εξαιρετικό…».

Όλες τις προηγούμενες ημέρες κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στιγμιότυπα από την άσκηση. Όμως εκείνο που εντυπωσίασε και φαίνεται πως «έκλεψε τις εντυπώσεις» ήταν το περίφημο elephant walk, η τροχοδρόμηση πριν την μαζική απογείωση μαχητικών αεροσκαφών.

Από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα…

…την Ισπανία…

…μέχρι τις ΗΠΑ.

Μάλιστα βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ από το elephant walk «ανέβασε» στον λογαριασμό της στο YouTube και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Απολαύστε το!

Να θυμίσουμε για την ιστορία πως στον «Ηνίοχο 21» εκτός της Ελλάδας, μετείχαν στο κύριο τμήμα της άσκησης Γαλλία, ΗΠΑ, Ισραήλ, ΗΑΕ, Κύπρος, Καναδάς και Ισπανία, ενώ κράτη παρατηρητές ήταν οι Σλοβενία, Ρουμανία, Αυστρία, Ιορδανία και Αίγυπτος.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις