Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Ιράν: Παρουσίασε νέο αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς [vid]


 Την Κυριακή, ο ιρανικός στρατός παρουσίασε το νέο του σύστημα αεροπορικής άμυνας «Damavand», κατά την Ημέρα του Στρατού.

Ο στρατός υποστήριξε ότι το νέο σύστημα είναι σε θέση να παρακολουθεί και να καταστρέφει διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών, βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων τύπου cruise.

Ο στρατός του Ιράν – όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί – επέδειξε επίσης δεκάδες drones αναγνώρισης και επίθεσης, καθώς και ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην πρωτεύουσα, την Τεχεράνη, επ’  ευκαιρία της Ημέρας του Ιρανικού Στρατού.

Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί τόνισε ότι οι στρατιωτικοί θεσμοί της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του στρατού και των Φρουρών της Επανάστασης, είναι σήμερα πιο επαγγελματικοί από ποτέ, και γνωρίζουν με ακρίβεια την ευθύνη τους.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Ο Ρουχανί επισήμανε ότι όταν ο ιρανικός λαός αποφάσισε πριν από 43 χρόνια να απαλλαγεί από τη μοναρχία, ο στρατός έκανε την τελική του επιλογή και στάθηκε δίπλα στον λαό, και αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του ιρανικού στρατού και άλλων στρατών στην περιοχή, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: almasdarnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις