Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Το Κίεβο έθεσε σε συναγερμό όλες τις μονάδες στην Α. Ουκρανία


 Γιώργος Μοτσάκος

Μεταστάθμευση αμερικανικών μαχητικών σε Πολωνία

Πριν λίγο, ανακοινώθηκε ότι η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας έχει κηρύξει σε ύψιστη ετοιμότητα

όλες τις στρατιωτικές μονάδες της σε όλες τις περιοχές από Κίεβο, μέχρι Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, αλλά και σε αυτές κοντά στην Κριμαία.

Η Μόσχα πριν λίγο εξέδωσε  NOTAM, με την οποία κλείνει τον εναέριο χώρο πάνω από τη νότια Κριμαία μεταξύ Σεβαστούπολης και Θεοδωσίας, καθώς και πάνω από τα παρακείμενα ύδατα της περιοχής και τμήματα της Μαύρης Θάλασσας, για την περίοδο μεταξύ 20 και 24 Απριλίου.

Πληροφορίες δυτικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν πιθανή κλιμάκωση από την πλευρά της Ρωσίας, μετά την προχθεσινή ανακοίνωση μπλοκαρίσματος περιοχών στην Μαύρη θάλασσα και της απάντησης των ΗΠΑ κατά της Μόσχας. 

Μεταστάθμευση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών σε πολωνικά αεροδρόμια    

Δεκάδες αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη μεταστάθμευσαν σε πολωνικά πολεμικά αεροδρόμια, ανακοίνωσε ο υπουργός άμυνας της χώρας Mariusz Blaszak στο λογαριασμό του στο Twitter.

''Για να ενισχύσουμε την ασφάλεια της περιοχής», πάνοπλα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-15 και F-16 προσγειώθηκαν σε πολωνικό έδαφος'', ανέφερε ο Πολωνός ΥΠΑΜ.

Η Ευρωπαϊκή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, EUCOM, εφαρμόζει το σενάριο ταχείας ανάπτυξης της αεροπορικής δύναμης στην Ευρώπη, ειδικά σε χώρες που συνδέονται με τη συμμαχία.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν καλέσει την Ρωσία "να σταματήσει να παρενοχλεί πλοία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και να μειώσει τον αριθμό των στρατευμάτων της κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία". Αυτό ανέφερε (19/4) σε ανακοίνωση του ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

"Πρόκειται για «νέα απρόκλητη κλιμάκωση στην εκστρατεία που διεξάγει το τρέχον διάστημα η Μόσχα με σκοπό να εξασθενίσει και να αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία. Οι ΗΠΑ «καλούν τη Ρωσία να σταματήσει να παρενοχλεί πλοία στην περιοχή και να μειώσει τον αριθμό των στρατευμάτων της κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία», κατέληξε ο Νεντ Πράις.

Το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί την ίδια περίοδο υλοποιεί 40 μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα ετησίως, δηλώνουν οι Ρώσοι.

Στην Α.Ουκρανία τώρα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις με βολές όλμων και βαρέως πυροβολικού.Οι δύο πλευρές ετοιμάζουν νέα χαρακώματα ενώ η αύξηση της δράσης των ελεύθερων σκοπευτών προκαλεί φόβο σε όλους.

Αλλά ίσως η πιο έντονη απόδειξη ότι ο έβδομος χρονος πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να εισέλθει σε μια νέα φάση, είναι η δράση στην Μαύρη θάλασσα και οι συνεχείς μετακινήσεις ρωσικών δυνάμεων σε διάφορα μέτωπα.

Δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι πιθανόν το Κρεμλίνο να σχεδιάζει εισβολή στην Ανατολική Ουκρανία.

Η συνεχής συγκέντρωση επίλεκτων ρωσικών στρατευμάτων μεγάλης κλίμακας σε ξηρά και  θάλασσα στο κατώφλι της Ουκρανίας, εξαπλώνει ραγδαία την άποψη μεταξύ των αξιωματικών του ουκρανικού στρατού, ότι η Μόσχα είναι αποφασισμένη όσο ποτέ άλλοτε να εισέλθει, (αν απαιτηθεί), σε ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Η Ουκρανία, η Μαύρη θάλασσα, η χερσόνησο της Κριμαίας ( Ταυρίδα αναφέρεται από πολλούς), σηματοδοτούν κόκκινες περιοχές υψίστης σημασίας για την Μόσχα.

Αν δεν επέλθει μια σχετική ηρεμία και δεν αναλάβει τα ηνία η διπλωματία ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία, τότε στην κυριολεξία όλα τα δεδομένα δείχνουν πιθανότατη “ρήξη”, μέσω μισθοφόρων στην αρχή, ενώ η συνέχεια θα ήταν εφιαλτική για όλους όχι μόνο στην περιοχή αυτή αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις