Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Κλιμάκωση: Η 119η ταξιαρχία πυραύλων Iskander από τα Ουράλια απέναντι από το Χάρκοβο!


 Σε μια κίνηση-προειδοποίηση προς την Ουκρανία αλλά και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία και τις Βαλτικές Δημοκρατίες, προχώρησε η Ρωσία, στο πλαίσιο της μαζικής μετακίνησης στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία.

Η 119η ταξιαρχία πυραύλων  Iskander μετακινήθηκε κατά 1.600 χλμ. δυτικότερα από την κεντρική στρατιωτική Περιφέρεια στα Ουράλια, στα σύνορα με την Ουκρανία αναμένοντας εντολές.

H Ταξιαρχία μετακινήθηκε στα προάστια του Βορονέζ το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 280 χλμ. από το Χάρκοβο  της Ουκρανίας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Το σύστημα 9M723 Iskander-M με ανακοινώσιμη εμβέλεια 500 χλμ. και ταχύτητα έως και  6 mach αποτελούν τακτικό βαλλιστικό σύστημα το οποίο μπορεί να καταστρέψει μια σειρά στόχων στο έδαφος, αλλά και στη θάλασσα.

.

Η μετακίνηση των Iskander στο Βορονέζ εκτός από κλιμάκωση συνιστά και αστραπιαία απάντηση της Ρωσίας στην παρουσία συστημάτων ΠΕΠ HIMARS στην Ρουμανία, την οποία έκανε γνωστή η αμερικανική US Spec Ops Europe.

Και η Ουκρανία όμως και παρά τις δηλώσεις του Α/.ΓΕΕΘΑ της χώρας ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε κάποια επιθετική ενέργεια στο Ντονμπάς, προχωρά στην μετακίνηση δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα αρμάτων μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις