Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Κομβική επίσκεψη Θεοχάρη στη Μόσχα για τον τουρισμό: "Αγκάθια" η πανδημία και το όριο στους Ρώσους


 Στη ρωσική πρωτεύουσα θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Τι θα περιλαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους. Τα μηνύματα της αγοράς.

Η σταδιακή αύξηση και η κατάργηση του ορίου στον αριθμό των Ρώσων τουριστών που εισέρχονται στην Ελλάδα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στις συζητήσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με τους Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους αρμόδιους για τον Τουρισμό.
Και αυτό επειδή σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Τουρισμού, «η Ελλάδα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον τουρισμό από τη Ρωσία», προσδοκώντας να κερδίσει όσους έχασε την περασμένη χρονιά.
Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον εισερχόμενο τουρισμό από τη Ρωσία έχουν καταστήσει σαφές στον κ. Θεοχάρη ότι τουρισμός δεν μπορεί να γίνει με όριο στον αριθμό των εισερχομένων κάτι που αντιλαμβάνεται και η ίδια η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.
Μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και κυβερνητικούς αξιωματούχους που έχουν ως αρμοδιότητα τον τουρισμό αναμένεται να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του υπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα το οποίο οριστικοποιείται αυτές τις μέρες.
Στις επαφές αυτές θα οριστικοποιηθούν οι προϋποθέσεις εισόδου των Ρώσων τουριστών στη χώρα μας.
Στην συνέχεια μέσω Ρωσικών ΜΜΕ ο υπουργός Τουρισμού θα παρουσιάσει το άνοιγμα του τουρισμού της χώρας μας στις 14 Μαΐου προχωρώντας σε πρόσκληση κόσμου από την ομόδοξη χώρα.
Στο επιτελείο Θεοχάρη εκτιμούν ότι είναι νωρίς να μιλήσουν για διμερή συμφωνία με τη Ρωσία, όμως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε η σεζόν να έχει ξανά θετικό πρόσημο και να αγγίξει τα επίπεδα του 2019 σε ό,τι αφορά τη Ρωσία.

Μια δημοσκόπηση «προβληματισμού» και οι ανάγκες της αγοράς

Και ενώ το ενδιαφέρον των Ρώσων για την Ελλάδα παραμένει γενικά υψηλό όπως έχει καταστεί σαφές από παράγοντες του τουρισμού που έχουν μιλήσει στο Sputnik κατά το προηγούμενο διάστημα, οι εξελίξεις με την πανδημία στην Ελλάδα φαίνεται ότι προβληματίζουν τους Ρώσους.
Αυτό έδειξε δημοσκόπηση του ρωσικού ιστοτόπου Tourdom σύμφωνα με την οποία 35% των ερωτηθέντων δεν θα ήθελαν να κάνουν πρόβλεψη σχετικά με τη δυνατότητα τους να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021.
Την ίδια στιγμή το 33% εκφράζει την πεποίθηση ότι οι Ρώσοι τουρίστες δεν θα πρέπει να ονειρεύονται την Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Παράλληλα το 13% εκφράζει την ελπίδα για επίσκεψη στην Ελλάδα το φθινόπωρο. Επιπλέον μόνο το 17% των ερωτηθέντων έχει την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα χάσει την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

«Ελλάδα και Κύπρος θα διεκδικήσουν το μερίδιο της ρωσικής αγοράς»

Από τις 21 Μαρτίου, έχουν αλλάξει οι περιορισμοί στην υποδοχή των Ρώσων στην Ελλάδα και από 500 άτομα πλέον έχει φτάσει στα 4.000, εβδομαδιαίως.
Το μέτρο αυτό επεκτάθηκε έως τις 19 Απριλίου, με την άφιξη αποκλειστικά αεροπορικώς και αποκλειστικά και μόνο μέσω τριών πυλών εισόδου στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου.
Κατά την είσοδο τους, οι Ρώσοι θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR τουλάχιστον 72 ωρών πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.
«Το ζητούμενο είναι να αρθούν οι περιορισμοί στις 14 Μαΐου ή και λίγο νωρίτερα, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των ατόμων και των πυλών εισόδου. Αυτό ζητάμε από την ελληνική πλευρά, ενώ από τη ρωσική ζητάμε να δώσει τις απαραίτητες άδειες ώστε να ξεκινήσουν οι πτήσεις τσάρτερ» όπως εξηγεί στο Sputnik ο Δημήτρης Χαριτίδης, διευθυντής της Tez Tour Ελλάδας.
«Μετά από την Τουρκία, όπου και εκεί αναμένεται να δούμε τι θα γίνει τελικά με την COVID-19, Ελλάδα και Κύπρος θα διεκδικήσουν το μερίδιο της ρωσικής αγοράς, καθώς η υπόλοιπη Ευρώπη δεν αναμένεται να ανοίξει για τη Ρωσία. Το ταξίδι του υπουργού στη Μόσχα θα δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις» προσθέτει.
Την ίδια στιγμή τονίζει ότι με τον ίδιο τρόπο πρέπει να ανοίξει και η αγορά της Λευκορωσίας καθότι και οι Λευκορώσοι προτιμούν την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις