Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Κρίση στην Τουρκία: Δικαστική έρευνα εναντίον 103 απόστρατων Ναυάρχων που αμφισβητούν τα σχέδια του Ερντογάν


 Έρευνα σε βάρος 103 αποστράτων του ναυτικού ξεκίνησε η εισαγγελία της Άγκυρας, με αφορμή επιστολή που φέρεται να συνέταξαν και δια της οποίας κατηγορούν τον Ερντογάν για απόπειρα ισλαμοποίησης του στρατού, ενώ τάσσονται και κατά των πιθανών σχεδίων για αμφισβήτηση της συνθήκης του Μοντρέ, με αφορμή τα σχέδια για τη νέα διώρυγα της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αναφέρει το kathimerini.gr επικαλούμενη το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η έρευνα σκοπεύει να προσδιορίσει ποιοι άνθρωποι συνδέονται με αυτή την επιστολή και να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Στην επιστολή τους οι απόστρατοι ναύαρχοι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού κατηγορούν την κυβέρνηση για προσπάθεια ισλαμοποίησης του στρατού, μετά την εικόνα Τούρκου ναυάρχου που προσεύχεται με σαρίκι.

Επιπλέον οι απόστρατοι Ναύαρχοι φέρονται να προειδοποιούν με την επιστολή τους πως δεν πρέπει να αμφισβητηθεί η Συνθήκη του Μοντρέ του 1936 η οποία καθορίζει πως τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων ελέγχονται από την Τουρκία, διασφαλίζοντας όμως την ελεύθερη εμπορική ναυσιπλοΐα.

Την πληροφορία για την εισαγγελική έρευνα κατά των 103 με αφορμή την επιστολή τους, γνωστοποίησε μέσω Twitter και ο Διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, γράφοντας μεταξύ άλλων: Το Γραφείο του Επικεφαλής Δημόσιου κατήγορου της Άγκυρας διέταξε έρευνα «για να ταυτοποιηθούν αυτοί που ετοίμασαν την σκανδαλώδη επιστολή και τα πρόσωπα με τα οποία συνδέονται…»


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Πηγή: Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις