Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021

ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει αύριο για τη νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων


 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, αύριο, Μ. Τρίτη, στις 10:30, στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο τρέχοντα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το γραφείο του Πρωθυπουργού, το ΚΥΣΕΑ αναμένεται να συζητήσει τα επίκαιρα ζητήματα που σχετίζονται με το παρόν αλλά και το μέλλον των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, με πηγές πληροφόρησης του OnAlert να αναφέρουν ότι στο «τραπέζι» των συζητήσεων θα τεθεί η νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο σχέδιο της νέας δομής δυνάμεων προβλέπεται η ενίσχυση του ναυστάθμου Κρήτης ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει ικανό αριθμό πλοίων που θα επιχειρούν έγκαιρα ενδεχόμενες προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Τι προβλέπεται στη νέα «Δομή» των Ενόπλων Δυνάμεων

Με άλλα λόγια το Πολεμικό Ναυτικό, πέραν του Ναυστάθμου της Σαλαμίνας αποκτά ένα δεύτερο κέντρο διοίκησης του Στόλου του. Τον Ναύσταθμο της Κρήτης, αναμένεται να χρησιμοποιούν ως βάση οι νέες φρεγάτες  πολλαπλών ρόλων που πρόκειται να αποκτήσει το επόμενο χρονικό διάστημα το Πολεμικό Ναυτικό.

Η νέα φιλοσοφία της δομής δυνάμεων του Στρατεύματος επιφέρει αλλαγές στη διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων. Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στο OnAlert, στη νέα δομή προβλέπεται το αυτοδιοίκητο των Ειδικών Δυνάμεων.

Η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων αναδιοργανώνεται και μετονομάζεται  σε Διοίκηση Ειδικού Πολέμου. Η νέα Διοίκηση θα υπάγεται απ’ ευθείας στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και θα λειτουργεί ως ενιαίο ξεχωριστό σώμα έχοντας στη διάθεσή της όλα τα μέσα και το προσωπικό που απαιτείται. Θα διαθέτει δηλαδή μοίρες αμφίβιων καταδρομών, μονάδες καταδρομών και ελικόπτερα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Φωτογραφία αρχείου InTime News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις