Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Λιβύη: Ποια αποχώρηση μισθοφόρων; Στη χώρα είναι 11 χιλιάδες «μαχητές» του Ερντογάν


 Μπορεί η Λιβύη να διανύει μια περίοδο μετάβασης στην πολιτική ομαλότητα με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, ωστόσο ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει είναι η αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων και των μισθοφόρων που βρίσκονται ακόμα στην επικράτεια της.

Είναι γεγονός ότι οι απλήρωτοι μισθοφόροι που υποστηρίζει η Άγκυρα έφυγαν από τη Λιβύη, εντούτοις πρόσφατη έκθεση που επικαλούνται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι ακόμα παραμένουν περίπου 11 χιλιάδες ξένοι μαχητές στη χώρα, οι οποίοι συνδέονται με την Τουρκία και το σχέδιο που είχε ο Ερντογάν για την υποστήριξη της κυβέρνησης του GNA.

Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφα που ελήφθησαν από το Sky News Arabia και μεταδίδει τόσο το Libya Review αλλά και η τουρκική εφημερίδα Ahval, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 11.000 μισθοφόροι που πληρώνονται από την Άγκυρα βρίσκονται ακόμα στη Λιβύη. Συνολικά, λέει η έκθεση, η Τουρκία είχε αναπτύξει 12.835 μαχητές, από τους οποίους οι 1.226 έχουν αποσυρθεί.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται η δράση των Τούρκων στη Λιβύη, καθώς έχει προηγηθεί στο παρελθόν και έκθεση για την προμήθεια όπλων απέναντι στο εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί για τον εμφύλιο της Λιβύης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Σύριους μισθοφόρους και Τούρκους στρατιωτικούς συμβούλους από τη Λιβύη τις επόμενες 10 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Με πληροφορίες από: Libya Review / Ahval | Φωτογραφίες αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις