Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Πίνακας-σοκ: Το lockdown εκτόξευσε τα κρούσματα! - Σε αύξηση σχεδόν 200% οδήγησε το 3ο «κλείδωμα» - Ποιος θα πληρώσει;


 Στο pronews.gr έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή τις αρνητικές συνέπειες του lockdown, όχι μόνο στην οικονομία και στην ψυχολογία των πολιτών, αλλά και στην ίδια την διαχείρισης της πανδημίας. 

Αρκετοί επιστήμονες έχουν τονίσει πως ο κορωνοϊός αντιμετωπίζεται καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους απ' ότι σε εσωτερικούς, παρόλα αυτά η κυβέρνηση αποφάσισε να «κλειδώσει» τους πολίτες στα σπίτια τους και παρά την ομολογούμενη πλέον αποτυχία δεν αλλάζει σχέδιο. 

Μάλιστα όταν ασκείται κριτική επί τους θέματος η απάντηση είναι πως «αν δεν το είχαμε επιβάλει, τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά», όπως δήλωσε και χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Παρόλα αυτά τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά και φαίνονται στον παρακάτω πίνακα, σύμφωνα με τον οποίον από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα η αύξηση των κρουσμάτων ήταν της τάξης του 174% (με καταγραφή ανα επταήμερο)! Με έναν μέσο όρο αύξησης κάθε εβδομάδα των κρουσμάτων, κατά περίπου 30%.

Με το επταήμερο 29 Μαρτίου με 5 Απριλίου να έχουν καταγραφεί 21522 νέοι φορείς που είναι το «μαύρο» ρεκόρ σε όλη την διάρκεια της πανδημίας ενώ το προηγούμενο «αρνητικό» ρεκορ ήταν αυτό την περίοδο 10-17 Νοεμβρίου 2020 (λίγες ημέρες νωρίτερα είχαμε εισέλθει στο δεύτερο καθολικό lockdown) οπότε είχαν εντοπισθεί 18255 νέοι ασθενείς με Covid-19.

H χώρα μπήκε επισήμως στο 3ο lockdown στις 11 Φεβρουαρίου, όταν και έκλεισαν ξανά τα καταστήματα. Βέβαια η χώρα βρίσκεται υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα από τις αρχές Νοεμβρίου, όμως λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχαν ανοίξει τα καταστήματα. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Αντιθέτως βλέπουμε στον πίνακα πως όταν ουσιαστικά άρθηκε το 2ο lockdown τα κρούσματα είχαν ξεκινήσει να πέφτουν, ενώ το ίδιο ίσχυε και πριν την επιβολή του 3ου lockdown, το οποίο όπως βλέπουμε χαρακτηριστικά στον πίνακα είχε δραματικές συνέπειες. 

Στην χώρα τις τελευταίες ημέρες ανακοινώνονται συνεχώς κοντά στις 4.000 νέα κρούσματα, την ώρα που σχεδόν όλες οι υπόλοιπες χώρες δείχνουν να έχουν ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό και να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα. Ενώ πλέον οι νεκροί έχουν φτάσει στους 8.607! 

Κάτι που επιβεβαιώνει τα όσα έλεγε ο καθηγητής του Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης πριν από λίγους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις