Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Μένιος Φουρθιώτης: Κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση - Βρέθηκε τηλέφωνο "σκιά"


 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση σύλληψης του Μένιου Φουρθιώτη, καθώς ο παρουσιαστής αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες ύστερα από τη δικογραφία που σχημάτισε η Δίωξη Εκβιαστών σε βάρος του. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο παρουσιαστής και οι άλλοι δύο συλληφθέντες ποινικοί κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών εντόπισαν στην κατοχή του παρουσιαστή ένα κινητό τηλέφωνο-σκιά, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους δύο κακοποιούς. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ πως ακούγεται ο Μένιος Φουρθιώτης να συνομιλεί με τους δύο ποινικούς λίγη ώρα πριν από την επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο. Έχουν καταγραφεί και άλλες συνομιλίες, καθώς και μηνύματα μεταξύ των τριών συλληφθέντων που φαίνεται να οργανώνουν την ένοπλη επίθεση αλλά και την έκρηξη στο σπίτι του παρουσιαστή. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής και οι δύο κακοποιοί συμφώνησαν στο ποσό των 40.000 ευρώ για να πραγματοποιούσαν αυτά τα δύο χτυπήματα. Το τηλέφωνο-σκιά βρέθηκε μετά τις έρευνες του τμήματος Εκβιαστών και έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο Έλληνες ποινικοί το βράδυ της ένοπλης επίθεσης στο σπίτι στον Διόνυσο.

Οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται πως σκηνοθέτησαν τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή.

Επομένως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την αστυνομική έρευνα, επαληθεύεται το ένα σκέλος των καταγγελιών του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που αφορούσε την σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή, και βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο σκέλος που αφορούσε την καταγγελία ότι ο παρουσιαστής σχεδίαζε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του εκδότη.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τους δύο ποινικούς διώκεται και ένα τρίτο πρόσωπο, αδελφός ενός εκ των δύο, ο οποίος δεν φαίνεται να εχει κάποια σχέση με τις επιθέσεις αλλά κατηγορείται για απλή συνέργεια, καθώς φέρεται να τους βοήθησε να κρύψουν την μηχανή μετά την επίθεση κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, στην Εκάλη.


Απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημά του για αναστολή της απόφασης μείωσης των μέτρων ασφαλείας
Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση του Μένιου Φουρθιώτη που ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί και διατεθεί για την προστασία του. Ο τηλεπαρουσιαστής είχε στραφεί κατά της από 31.3.2021 πράξης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία έπαυσε η προσωπική φρούρησή του (4 αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του. 
Η απόφαση Ειδικότερα, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 90/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε σήμερα το αίτημα του, με το σκεπτικό ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί». Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν επίσης ότι μετά τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχει επικαλεστεί νέα περιστατικά από τα οποία να προκύπτει κίνδυνος για την ασφάλεια της ζωής του και κατά συνέπεια έκριναν ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις