Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Μητσοτάκης: Θα εξεταστεί από τον Σεπτέμβριο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς


 Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τον απασχολεί το ζήτημα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού.

Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για τους υγειονομικούς, ζήτημα που θα εξεταστεί από τον Σεπτέμβριο όπως αποκάλυψε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «όταν είσαι υγειονομικός έχεις ιερή αποστολή», ενώ υπογράμμισε ότι το ζήτημα τον απασχολεί, αλλά δεν θέλει σε αυτή τη στιγμή να δημιουργήσει εστίες έντασης.

Ειδικότερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star, ερωτηθείς για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στους υγειονομικούς και αν εξετάζεται να γίνει υποχρεωτικός όπως στην Ιταλία, ανέφερε:

«Από Σεπτέμβριο αυτό το θέμα θα πρέπει να το ξαναδούμε από διαφορετική οπτική γωνία, θα πρέπει να το συζητήσουμε σοβαρά».

Εξήγησε ότι σε αυτή τη φάση δεν θέλει να δημιουργήσει «εστίες έντασης στα νοσοκομεία».

Εξάλλου, αναφερόμενος στο lockdown και τις μετακινήσεις το Πάσχα απέφυγε να δώσει μια σαφή απάντηση λέγοντας πως θα απαντήσουν οι ειδικοί σε αυτό. Απέκλεισε το ενδεχόμενο πολιτικής απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα αν τελικά οι επιστήμονες δεν επιτρέψουν τις μετακινήσεις κατά τις γιορτές.

Αναφερόμενος στην εστίαση είπε ότι αυτή θα ανοίξει μετά το Πάσχα και σε εξωτερικούς χώρους. Όπως τόνισε ο καιρός αποτελεί σύμμαχο και γενικότερα είναι καλύτερο να είμαστε έξω. Σε κάθε περίπτωση προανήγγειλε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για κεφαλαιακή ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις