Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021

Απόφαση από ΕΕ: Θα μας εμβολιάζουν μαζικά μόνο με σκευάσματα mRNA - Επιπλέον δόση για όσους εμβολιάστηκαν νωρίς!


 Απόφαση για τους μαζικούς εμβολιασμούς μόνο με σκευάσματα  mRNA, τα οποία έχουν συγκεντρώσει την κριτική από πολλούς ειδικούς, τρόσο για την αμφίβολη αποτελεσματικότητα όσο και για πιθανές μακροπρόθεσμες παρενέργειες, αποκλείοντας έτσι κάθε άλλο εμβόλιο όπως αυτό του ρωσικού Sputnik-V, ενώ παράλληλα ανέφερε πως όσοι έτρεξαν να εμβολιαστούν "νωρίς" τους περιμένει ακόμη μια δόση...

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. «η δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος, από το φθινόπωρο, θα αφορά μόνο εμβόλια της τεχνολογίας mRNA που καλύπτουν και τις μεταλλάξεις, τα οποία θα παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

 Άρα, σημείωσε, "de facto, οδεύουμε σε διαπραγμάτευση μόνο με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech και το εμβόλιο BNT162b2", καθώς η Moderan με το επίσης mRNA 1273 δεν παράγεται στην ΕΕ.

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι αυτά τα εμβόλια θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του έτους, μιλώντας για 900 εκατ. δόσεις το 2022 και 900 εκατ. δόσεις το 2023.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι όσοι εμβολιαστήκαν νωρίς, θα χρειαστεί να κάνουν μια επιπλέον δόση, η οποία θα γίνει με εμβόλιο mRNA, ενώ η ΕΕ θα εξαντλήσει όλες τις δόσεις των εμβολίων που έχει αγοράσει.

Για την AstraZeneca

 επιβεβαίωσε ότι το ενδεχόμενο της νομικής δράσης είναι στο τραπέζι (επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα), εξαιτίας των καθυστερήσεων στην παράδοση των εμβολίων.

«Σε κάθε περίπτωση δεν εξετάζουμε να ανοίξουμε ατέρμονη νομική διαδικασία, αλλά να κινηθούμε με εργαλεία που θα πιέσουν την εταιρεία να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις» ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις