Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Νεκρό ένα παιδί από επίθεση Ουκρανών με drones - Σύσκεψη ΝΑΤΟ για μετακίνηση στρατευμάτων στα σύνορα με Κριμαία


 Αν επαληθευτεί το σενάριο μετακίνησης ισχυρών δυνάμεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας, τότε κινδυνεύει ολόκληρη η ΝΑ Ευρώπη και ο μισός πλανήτης

Μετά την μαζική μετακίνηση ρωσικών βαρέων όπλων στα σύνορα της Κριμαίας με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων τακτικών πυραυλικών συστημάτων ικανών να χτυπήσουν οποιοδήποτε σημείο, το ΝΑΤΟ φέρεται να συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση με αντικείμενο την μετακίνηση δικών του δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα με την Χερσόνησο.   

Το σκεπτικό του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, για την μετακίνηση στρατευμάτων της Συμμαχίας στα σύνορα της Ουκρανίας με την Κριμαία αφορά "την σταθεροποίηση της καταστάσεως στην εν λόγω περιοχή".

"Το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε επείγουσα σύσκεψη για την μετακίνηση ισχυρών ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία", ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Οι ρωσικές πηγές αναφέρουν την πιθανή μετακίνηση πολλών μονάδων με επιθετικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων πυραύλων πολλαπλών εκτοξευτών HIMARS, ικανά να εκτοξεύσουν  τακτικούς πυραύλους σε αποστάσεις έως και 250-300 χιλιόμετρα, άρματα μάχης και αυτοκινούμενο πυροβολικό.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι εάν το ΝΑΤΟ μετακινήσει τα στρατεύματά του στα σύνορα με την Κριμαία, τότε η κατάσταση στην περιοχή θα γίνει πολύ τεταμένη, και η ρωσική πλευρά θα ανταποκριθεί άμεσα αναπτύσσοντας έναν ακόμη μεγάλο αριθμό τακτικών όπλων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι "μια σειρά από στρατιωτικές αψιμαχίες στην περιοχή του Ντονένσκ αποτελούν όντως αιτία ανησυχίας.

«Δυστυχώς για εμάς, η πραγματικότητα στη γραμμή επαφής είναι αρκετά σοβαρή, διότι έχουμε όχι μόνο μία, αλλά πολλές  προκλήσεις από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», τόνισε ο ίδιος.

Το Κίεβο επιμένει ότι η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα κοντά στα κοινά σύνορα και κατηγορεί τους ρωσόφωνους αυτονομιστές, για την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός.

«Η τρέχουσα κλιμάκωση στην περιοχή από την Ρωσία είναι συστημική, και αποτελεί την μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια», ανακοίνωσε ο υπουργός εξωτερικών της Ουκρανίας Ντιμίτρι Κουλέμπα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Ρ. Μασόβετς, σε συνάντησή του με την Πρέσβη του Καναδά δήλωσε ''οι χώρες του ΝΑΤΟ που συνορεύουν με την Ουκρανία πρέπει να αυξήσουν την ετοιμότητά τους για μάχη'' Αυτό δήλωσε ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Ρ. Μασόβετς, σε συνάντησή του με την Πρέσβη του Καναδά.

Σημείωσε ότι ένας από τους τρόπους βελτίωσης της κατάστασης ασφάλειας, μπορεί να είναι οι κοινές ασκήσεις ανάμεσα σε Ουκρανία και ΝΑΤΟ. 

''Θα πρέπει να γίνουν χερσαίες, ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις. Επίσης προτείνουμε, οι χώρες που συνορεύουν μαζί μας και που ανήkουν στο ΝΑΤΟ, να βρίσκονται σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας.''

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Μασόβετς συναντήθηκε με τον επικεφαλής του γραφείου του ΝΑΤΟ στο Κίεβο, όπου πρότεινε προς τη Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία να ξεκινήσουν άμεσα κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και περιπολίες στον ουκρανικό εναέριο χώρο. 

Οι Ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν αμάχους

Εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ ανέφερε πως ύστερα από την επίθεση με drone, ένα παιδί σκοτώθηκε και μια γυναίκα τραυματίστηκε.

Όπως σημείωσε η επίθεση συνέβη σε περιοχή του χωριού “Αλεξάντροφσκι”. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ανταρτών: “59 μαχητές της ταξιαρχίας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, εκτέλεσαν εγκληματική ενέργεια καθώς χρησιμοποίησαν μη επαναδρωμένο εναέριο αεροπλάνο, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με βόμβα”.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, από την επίθεση με το drone, ένα παιδί ηλικίας 4 ετών που βρίσκονταν σε μια αυλή σκοτώθηκε και μια γυναίκα που ήταν δίπλα του, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι αψιμαχίες θα συνεχιστούν στην αποκαλούμενη περιοχή επαφής στην Α.Ουκρανία μεταξύ Ρωσόφωνων και Ουκρανών και είναι πιθανό το επόμενο διάστημα που φτιάχνει ο καιρός να δούμε ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση της όλης καταστάσεως.

Το κομβικό σημείο τότε θα ήταν οι πραγματικές αντιδράσεις σε ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και Μόσχα και αυτό θα είναι το σημαντικό για ολόκληρο τον πλανήτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις