Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Ο Ερντογάν εμπλέκει Κεμαλιστές-Ακσενέρ με τους ναυάρχους


 Ανδρέας Μουντζουρούλιας 

Εμφύλιος στη Τουρκία - Εμπλέκουν & τις ΗΠΑ

OEρντογάν ετοιμάζει να φυλακίσει όχι μόνο τους ναυάρχους, αλλά και βγάλει στο περιθώριο τα

κόμματα της αντιπολίτευσης. Αφού ετοιμάζεται να θέσει εκτός νόμου το κουρδικό κόμμα HDP, προετοιμάζει το έδαφος να εμπλέξει και το CHP (Κεμαλιστές) στην υπόθεση, βρίσκοντας το ''πάτημα'' να εξαφανίσει τους πολιτικούς του εχθρούς από τον πολιτικό χάρτη. 

Τα παραπάνω αναμένεται να προκαλέσουν σφοδρές αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και διεθνώς, ενώ αναμένεται να επιδράσουν στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.   

Αναφορικά με το εσωτερικό της Τουρκίας, το πολιτικό κλίμα θα πολωθεί, οι διώξεις κατά των Κούρδων θα πολλαπλασιαστούν και η δράση θα φέρει αντίδραση, αφού οι Κούρδοι θα αντιδράσουν και μάλιστα έντονα. Αυτό είναι και το σχέδιο του Ερντογάν, αφού η έντονη αντίδραση τους θα δικαιολογήσει να τους θέσει το τουρκικό πολιτικό σύστημα "δίκαια" εκτός νόμου.  

Δεν αποκλείεται μάλιστα να σημειωθούν από το καθεστώς και "προβακατόρικες ενέργειες", που θα φανούν ως τρομοκρατικά κτυπήματα από τους Κούρδους, οι οποίοι θα συνεργάζονται με το ΡΚΚ, για τα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν αντιδράσεις και από τους Κεμαλιστές, οι οποίοι ελέγχουν σε πολλούς τομείς την Τουρκία, ενώ μην ξεχνάμε πως παρά τις φυλακίσεις, πολλά στελέχη FETO, βρίσκονται ακόμα σε καίριες θέσεις. 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η Τουρκία μπαίνει σε μία απίστευτη περιδίνηση, με όλα πλέον να είναι ανοιχτά.  

Ετοιμάζει κατηγορητήριο κατά Κεμαλιστών 

Πρώτο το Πενταπόσταγμα σας ενημέρωσε σήμερα για την επιστολή πρώην βουλευτών του CHP. Tώρα τα τουρκικά ΜΜΕ, προχωρούν σε μία κίνηση-''βόμβα'' καθώς αναφέρουν πως ορισμένοι ναύαρχοι, συνδέονται πολιτικά τόσο με το κεμαλικό κόμμα, όσο και με την Ακσενέρ. 

''Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε ότι οι ναύαρχοι Kadir Nazif Özdağdeviren, Cemil Şükrü Bozoğlu, Cengiz Alpözü και Mehmet Tayfun Uraz, είναι μέλη του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP). Επίσης, ο Ergun Mengi,  ήταν Αντιπρόεδρος του Καλού Κόμματος και υπεύθυνος για τις  διεθνείς σχέσεις του κόμματος.'' 

Οι Τούρκοι επίσης εμπλέκουν τον  Ergun Mengi, με τις ΗΠΑ και με το περιβόητο CFR. Το Council on Foreign Relations ή CFR είναι ένα αμερικάνικο think tank (δεξαμενή σκέψης) που ειδικεύεται στην αμερικάνικη εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς υποθέσεις.   

Θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικάthink tank παγκοσμίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας. Ανάμεσα στα μέλη του περιλαμβάνονται ανώτεροι πολιτικοί, πάνω από μια ντουζίνα υφυπουργών, διευθυντές της CIA, τραπεζίτες,στελέχη οικονομικών οργανισμών,ισχυροί βιομήχανοι, ακαδημαϊκοί, διανοούμενοι,πρυτάνεις πανεπιστημίων,ερευνητές, δικηγόροι, καθηγητές και εξέχουσες προσωπικότητες των μέσων μαζικής ενημέρωσης. 

Σε άρθρο τους αναφέρουν, πως από πίσω από τους ναυάρχουν βρίσκονται οι ΗΠΑ και πως υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις