Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021

OI ΜΑΣΟΝΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ KANOYN ΜΠΑΧΑΛΟ THN EKKΛΗΣΙΑ ΜΑΣ! Φέτος δεν θα μοιράσουν το Άγιο Φως ! Θα παίρνουν από τα κεριά των εκκλησιών, vid


 Ο μητροπολίτης Ίλιου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, εκπρόσωπος της ΔΙΣ, κκ. Αθηναγόρας, δείχνει πως η Ελλάδα και δη ο Ορθοδοξία έχουν μπει σε διαφορετικό Modus από αυτόν που οι πιστοί έχουν συνηθίσει.

Και είναι τέτοια η αλλαγή, που οι ίσιοι οι μητροπολίτες υποβαθμίζουν το Άγιο Φως.

Συγκεκριμένα αναφορικά με το βράδυ του Μεγάλου Σάββατο και την αλλαγή ώρα της Ανάστασης, π κ. Αθηναγόρας, αφού συμφώνησε πως η διαδικασία έλευσης και αφής του Αγίου Φωτός είναι επεισοδιακή, δήλωσε:

«Το νόημα είναι πως από τον Τάφο του Χριστού προέρχεται το Φως, η Ανάσταση δηλαδή, και μοιράζεται στους ανθρώπους. Δεν υπάρχει όμως εκκλησάκι ή εκκλησία που να μην έχει τον τάφο του Χριστού.

Στα Ιεροσόλυμα υπάρχει κυριολεκτικά ο τάφος του Χριστού. Όμως κάθε Αγία Τράπεζα είναι ο τάφος του Χριστού. Πίσω υπάρχει ένα καντήλι, ακίνητο και παίρνουμε το φως από εκεί.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Έτσι ακόμα και αν το φως από τα Ιεροσόλυμα δεν φτάσει, δεν σημαίνει κάτι. Είναι μια ευλάβεια και τιμή στους ανθρώπους εκεί που αγωνίζονται. Θα υπάρχει στην εξαρχία του Παναγίου Τάφου. Όσοι είναι στο λεκανοπέδιο θα μπορούν να το πάρουν».

Με άλλα λόγια το Άγιο Φως λαμβάνεται από ευλάβεια στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.

Δείτε από το 2.50:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις