Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Πιέσεις σε Ζελένσκι για να διακόψει διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία - Ζιρινόφσκι: «Να κτυπήσουμε πρώτοι με πυρηνικά»!


 Πιέσεις δέχεται ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι από το εσωτερικό της χώρας του προκειμένου να εντείνει και άλλο την σύγκρουσή του με τη Μόσχα. Κορυφαία στελέχη του κεντρώου «Λαϊκού Κόμματος»  κάλεσαν σήμερα με ανοικτή επιστολή τους τον Ουκρανό πρόεδρο να διακόψει τις διπλωματικές του σχέσεις με τη Ρωσία να ξεκινήσει άμεσα στρατιωτική κινητοποίηση και να επιταχύνει τις διαδικασίες για ένταξη στο ΝΑΤΟ.



Από την άλλη πλευρά ο γνωστός Ρώοος πολιτικός Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι κάλεσε τον Βλάντιμιρ Πούτιν να κτυπήσει με πυρηνικά τις ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις.

 «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο ΝΑΤΟ να τοποθετήσει στις ουκρανικές πόλεις πυραύλους που θα έχουν στόχο την Ρωσία. Πρέπει να επιτεθούμε πρώτοι και να κτυπήσουμε με σφοδρότητα και να καταλάβουμε τη μισή Ουκρανία», είπε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Από την μεριά του ο γνωστός Ρώσος σχολιαστής Sergei Kurginyan. Ανέφερε στον ίδιο τόνο:

«Ως ΕΣΣΔ ήμασταν κάποτε η δεύτερη οικονομία στον κόσμο και τώρα η οικονομία μας ισοδυναμεί μόνο στο 2% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Εάν χάσουμε την επιρροή μας στην Ουκρανία και υποχωρήσουμε απέναντι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ υποβιβαζόμαστε στο καθεστώς μιας απλής χώρας, ίσης μεταξύ ίσων. Αυτός ο νέος ρόλος είναι απαράδεκτος για την Ρωσία και οδηγεί σε αδιέξοδο. Η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει ότι μπορεί να αποκαταστήσει την παλιά της αυτοκρατορική ισχύ», είπε.



Την ίδια ώρα τα βρετανικά ΜΜΕ κατηγορούν τον Πούτιν για «ψυχροπολεμικές» ασκήσεις με αφορμή μεγάλη αεροπορική άσκηση με τη συμμετοχή πυρηνικών βομβαρδιστικών και μαχητικών αεροσκαφών MiG-31 τα οποία πραγματοποίησαν βολές με πυραύλους αέρος-αέρος.



Και η ΕΕ στο παιχνίδι της έντασης: 150.000 Ρώσοι στα σύνορα με την Ουκρανία

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με την Ουκρανία κρούει ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη τόνισε: «Ο κίνδυνος για περαιτέρω κλιμάκωση εξαιτίας της στάσης της Μόσχας και της συσσώρευσης ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία είναι προφανής».

Παράλληλα όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε λόγο για «πραγματικά ανησυχητική» κατάσταση και κάλεσε τη Ρωσία σε αποκλιμάκωση. Παράλληλα, υπογράμμισε την «ισχυρή στήριξη στην Ουκρανία».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Όσον αφορά τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο κ. Μπορέλ επανέλαβε την έκκληση να έχει πρόσβαση σε ιατρικό προσωπικό που ο ίδιος εμπιστεύεται. Τέλος, ο Ύπατος Εκπρόσωπος, εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ στην Τσεχία, η οποία προχώρησε στην απόφαση να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις