Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΗΠΑ: 246 Πλήρως εμβολιασμένα άτομα στο Μίσιγκαν θετικά στον cΟvΙd19. 3 νεκροί


 γράφει ο Zachary Stieber

Τα δεδομένα του Μίσιγκαν δείχνουν ότι 246 κάτοικοι έχουν

ελεγχθεί και βγήκαν θετικά στον covid19 περισσότερες από δύο εβδομάδες μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους κατά του ιού που τον προκαλεί.

Οι πιθανές αποκαλούμενες περιπτώσεις εμβολιασμού καταγράφηκαν μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 31 Μαρτίου.

«Έντεκα από τους κατοίκους νοσηλεύτηκαν και τρεις πέθαναν», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (MDDHS) στους Epoch Times μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι άνθρωποι που πέθαναν ήταν ηλικίας 65 ετών και άνω.

Τα στοιχεία σχετικά με το καθεστώς νοσηλείας για 129 περιπτώσεις ήταν ελλιπή, στις υπόλοιπες πλήρη, ενώ η κατάσταση νοσηλείας για 3 περιπτώσεις αναφέρθηκε ως άγνωστη.

Τα πλήρως εμβολιασμένα κρούσματα εντοπίστηκαν μέσω εβδομαδιαίων ανασκοπήσεων των δεδομένων για όλα τα επιβεβαιωμένα και πιθανά κρούσματα covid19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του CCP. Οι κρατικοί αξιωματούχοι συγκρίνουν τα δεδομένα με τα αρχεία κάθε ατόμου που έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Πλήρως εμβολιασμένοι σημαίνει ότι έχουν παρέλθει δύο εβδομάδες από τότε που ένα άτομο έλαβε δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer ή Moderna ή το εμβόλιο Johnson & Johnson μιας δόσης

«Αυτά είναι άτομα που είχαν θετικό τεστ 14 ή περισσότερες ημέρες μετά την τελευταία δόση της σειράς των εμβολίων. Μερικά από αυτά τα άτομα μπορεί τελικά να αποκλειστούν από αυτόν τον κατάλογο λόγω της συνέχισης των θετικών εξετάσεων από μια πρόσφατη λοίμωξη πριν από τον πλήρη εμβολιασμό. Αυτές οι περιπτώσεις υπόκεινται σε περαιτέρω επανεξέταση για να προσδιορίσουν εάν πληρούν άλλα κριτήρια του CDC για τον προσδιορισμό της πιθανής αστοχίας, συμπεριλαμβανομένης της (σμ: πιθανής) απουσίας θετικού τεστ αντιγόνου ή PCR σε λιγότερο από 45 ημέρες πριν από τα θετικά τεστ (σμ: που πραγματοποιήθηκαν) μετά τον εμβολιασμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Γενικά, αυτά τα πρόσωπα έχουν ήταν περισσότερο ασυμπτωματικά ή με ελαφρά συμπτώματα σε σύγκριση με εμβολιασμένα άτομα. Παρακαλώ να σημειώσετε ότι μέχρι σήμερα, πάνω από 1,7 εκατομμύρια κάτοικοι του Μίσιγκαν έχουν ολοκληρώσει το εμβόλιο για τον covid19. Ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να αποκλειστούν μέσω πρόσθετης έρευνας.»

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), το εμβόλιο της Pfizer θεωρείται 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών συμπτωμάτων covid19. Το Moderna 94 τοις εκατό, και το Johnson & Johnson’s είναι περίπου 67 τοις εκατό.

Η Κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Gretchen Whitmer λαμβάνει μια δόση του εμβολίου Pfizer COVID-19 στο Ford Field κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για την προώθηση και την ενθάρρυνση των κατοίκων του Μίσιγκαν να κάνουν το εμβόλιο, στο Ντιτρόιτ, στις 6 Απριλίου 2021. (Matthew Hatcher / Getty Images)

«Ενώ η πλειοψηφία του πληθυσμού αναπτύσσει πλήρη ανοσία εντός 14 ημερών από την ολοκλήρωση της σειράς εμβολίων τους, ένα μικρό ποσοστό φαίνεται να χρειάζεται περισσότερο για να αποκτήσει μια πλήρη απόκριση αντισώματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος MDHHS. «Περιμένουμε να δούμε τις περιπτώσεις αναστολής με οποιοδήποτε εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων όλων των εμβολίων covid19. Ο αριθμός των πιθανών περιπτώσεων που εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα δεν υπερβαίνει το τι μπορεί να αναμένεται από εμβόλια με αποτελεσματικότητα 95 τοις εκατό. Οι μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και αν οι εμβολιασμένοι άνθρωποι ασθενούν, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να βιώσουν σοβαρή ασθένεια που να απαιτείται νοσηλεία ή να καταλήγουν στο θάνατο.»

Οι αξιωματούχοι λένε ότι οι πιθανές περιπτώσεις αστοχίας είναι ο λόγος για τον οποίο εξακολουθούν να ενθαρρύνουν τους κατοίκους του Μίσιγκαν να λάβουν προφυλάξεις ενώ βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, όπως να φορούν μάσκες, να πλένουν τα χέρια και να τηρούν κοινωνική απόσταση ακόμη και μετά την πλήρη εμβολιασμό.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) δημιουργούν μια νέα ιστοσελίδα για να παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη διερεύνηση των περιπτώσεων. Ο ιστότοπος αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες. Θα περιλαμβάνει συνοπτικά στοιχεία από όλα τα κράτη, δήλωσαν αξιωματούχοι του Μίτσιγκαν.

Η Κυβερνήτης του Μίσιγκαν Gretchen Whitmer δήλωσε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα ότι «το μηδέν τοις εκατό των ανθρώπων στα νοσοκομεία μας αυτήν τη στιγμή έχει εμβολιασθεί, που μας λέει ότι τα εμβόλια κάνουν δουλειά».

Ο Whitmer δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 6 Απριλίου ότι τα ποσοστά αποτελεσματικότητας σημαίνουν ότι μερικοί άνθρωποι που εμβολιάζονται, δεν θα αποκτήσουν πλήρη προστασία.

«Είμαστε αποκλεισμένοι στους αριθμούς» στις περιπτώσεις αστοχίας, είπε. «Τι γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι αυτό το εμβόλιο μπορεί να σώσει τη ζωή σας. Αυτός είναι ένας ιός που κανένας από μας δεν γνωρίζει πώς το σώμα μας θα αντιδράσει σε αυτό. Για τόσους πολλούς, ήταν θανατηφόρο ή καταστροφικό, ή για πολλούς, μαθαίνουμε ακόμα πόσο καιρό είναι οι επιπτώσεις αυτού του ιού που θα επηρεάσουν τους, τους προσβάλλουν. Έτσι αυτό το εμβόλιο εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείτε. «

Η Δρ Joneigh Khaldun, επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της πολιτείας, δήλωσε ότι τα εμβόλια «είναι από τα καλύτερα εμβόλια που έχουμε».

«Έχουμε πλέον εμβόλια που είναι πάνω από 95% αποτελεσματικά. Ακόμα κι αν κάνετε το covid19 και αφού έχετε εμβολιαστεί, είναι πολύ απίθανο να νοσηλευτείτε ή να πεθάνετε », είπε.

Άλλες πολιτείες έχουν επίσης δει περιπτώσεις αστοχίας. Στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, οι αρχές ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι βρήκαν στοιχεία για 102 τέτοιες περιπτώσεις, με οκτώ από τους ασθενείς να χρειάζονται νοσηλεία και δύο να πεθαίνουν.

Σε μια επιστολή που δημοσιεύθηκε στις 23 Μαρτίου στο New England Journal of Medicine, μια ομάδα ιατρών της Καλιφόρνια ανέφεραν ότι από 36.659 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που εξετάστηκαν αφού έλαβαν μία ή δύο δόσεις ενός εμβολίου covid19, 379 ήταν θετικοί για το covid19 τουλάχιστον μία ημέρα μετά τον εμβολιασμό. Τριάντα επτά από αυτούς ήταν θετικοί μετά από δύο εμβολιασμούς, κυρίως εντός δύο εβδομάδων μετά τη δεύτερη ένεση.

«Η σπανιότητα των θετικών αποτελεσμάτων των δοκιμών 14 ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου είναι ενθαρρυντική και υποδηλώνει ότι η αποτελεσματικότητα αυτών των εμβολίων διατηρείται εκτός του δοκιμαστικού πλαισίου», έγραψαν οι γιατροί.

πηγή: the Epoch Times

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις